Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgisch kampioen aquabike wint duatlon bij triatlon Haute Meuse, helft van deelnemers kiest toch voor zwemmen
Niels Vanhove op het podium van de Triathlon International de Hate Meuse (foto: Luc Vanhove)
Duathlon

Belgisch kampioen aquabike wint duatlon bij triatlon Haute Meuse, helft van deelnemers kiest toch voor zwemmen

De Lommelse triatleet Niels Vanhove, die in mei Belgisch kampioen aquabike werd in Viersel, heeft vorige zondag de duatlon van de Triathlon International de Haute Meuse gewonnen. Door een verhoogde concentratie van de E.Coli bacterie in het water kregen de triatleten zelf de keuze tussen een duatlon of toch zwemmen. Opvallend was dat ongeveer de helft toch verkoos om te zwemmen. De echte toppers kozen voor hun gezondheid en kwamen aan de start van de duatlon. Daarin waren Niels Vanhove en Emma Claisse de sterksten.

In de long distance duatlon werd het een spannende tweestrijd tussen Lommelse triatleet Niels Vanhoven en plaatselijk favoriet Victor Alexandre. Na een eerste loopproef van 2,5 km en een lastig fietsonderdeel van 70 km was het verschil tussen Vanhove en Alexandre maar een handvol seconden. In de eerste twee ronden langs de oever van de Maas bleef het nog een tijdje spannend maar dan zette Niels Vanhove zijn definitieve versnelling in. De Belgische kapmpioen aquabike won in 3u07’07 en had 1’09 voorsprong op Victor Alexandre. Romain Rezsohazy werd derde in 3u14’16. Bij de vrouwen was Emma Claisse duidelijk de sterkste voor Zoe Leurs en Samantha Ecker.

Bij de triatleten die voor zwemmen kozen, was de Nederlander Joost Friderichs de sterkste. Het verschil met Geoffrey Vandenbrouck was groot. Maxime Grifnee werd derde. Bij de vrouwen ging de winst naar Eleonore André, voor Benedicte Ramet en Aline Jaumotte.

Uitslagen Triathlon International de Haute Meuse 2023