Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jonge Belgian Hammers vijfde op 23 seconden van medaille op EK jeugdtriatlon in Banyoles
Het Belgische team op het EK jeugdtriatlon in Banyoles (foto: RR)
Nieuws

Jonge Belgian Hammers vijfde op 23 seconden van medaille op EK jeugdtriatlon in Banyoles

Op de laatste dag van de Europese kampioenschappen jeugdtriatlon hebben de jonge Belgian Hammers een knappe vijfde plaats behaald op het EK Mixed Team Relay. De jonge Belgen met Dries Cannaerts, Eline Debecker, Jens Smolders en Lotte Minnebo finishten op 23 seconden van de medailles. De Europese titel ging alweer zoals te verwachten naar Frankrijk, met Hongarije die het zilver pakten. Het brons was voor Spanje. Vrijdag zorgde Jens Smolders al individueel voor een bronzen medaille voor ons land.

Frankrijk was weer de grote slokop op deze Europese kampioenschappen en dat was in de Mixed Team Relay niet anders. Hun twee ploegen mengden zich vooraan in de strijd met Frankrijk 1 die vanaf de eerste leg al de leiding namen. De tweede Franse ploeg werd derde, maar er wordt slechts 1 team per land opgenomen in de uitslag. De Belgen startten met Dries Cannaerts die de Young Belgian Hammers op een twintigtal seconden van de Fransen hield in een achtervolgende groep met onder andere Groot-Brittanië en Italië.

Eline Debecker en Jens Smolders deden het ook uitstekend en uiteindelijk bracht Lotte Minnebo Team Belgium naar de vijfde plaats na een spannend duel met de Zwitsers die 7 seconden voor België vierde werden. De Belgische ploeg strandde overigens op 23 seconden van de bronzen medaille. Frankrijk won alweer overtuigend in 1u24’48 met 51 seconden voorsprong op Hongarije en 1’46 op thuisland Spanje.

Naast de Young Belgian Hammers kwam er ook nog een voor driekwart Belgische ploeg aan de start. De Italiaanse Marion Oberhofer vulde het team aan met Jasper Devos, Marit De Meulenaere en Raphael Michaux. Zij finishten in 1u29’37 op iets meer dan een minuut dan het volledige Belgische team.

Uitslag EK Mixed Team Relay jeugdtriatlon Banyoles 2023

Geen successen in European Junior Cup in Tabor

In het Tsjechische Tabor vond ook nog de European Junior Cup triatlon plaats, maar daar waren er minder successen voor de Belgen. Wout Van Nuffelen had een off-day maar ging op karakter toch voor de finish op de 36ste plaats. Beste Belg was Cis Huyghe op een degelijke 15de plaats, op 1’44 van de sterke Hongaar Zalan Hobor die de Italiaan Giovanni Arufo op 37 seconden zette. Runar De Meulenaere werd 21ste en Louis Uyttenhove 34ste. Bij de meisjes won de Slovaakse Margareta Vrablova. Er deden geen Belgische triatletes mee.

Uitslag European Junior Cup triatlon Tabor 2023