Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Daar is The Colonel weer – Lionel Sanders wint 70.3 Ironman Oregon
Lionel Sanders wint de 70.3 Ironman Oregon in Salem (foto: Ironman/Donald Miralle)
Nieuws

Daar is The Colonel weer – Lionel Sanders wint 70.3 Ironman Oregon

De Canadese triatleet Lionel Sanders heeft voor het eerst in meer dan een jaar nog eens een triatlon gewonnen, want zondag was The Colonel duidelijk de snelste in de 70.3 Ironman Oregon. Zijn laatste zege dateerde van juni 2022 toen hij de 70.3 Ironman Mont Tremblant won. Recent kwam Lionel Sanders vooral in de media met een opvallende uitspraak dat hij het wel even gehad had met de volledige Ironman afstand en alleen nog op 70.3 zou focussen. Met succes dus…

Sanders moest in Salem in Oregon alweer stevig in de achtervolging want na de 1.900 meter zwemmen kwam hij als 22ste uit het water op 1’38 achterstand van Mark Dubrick. De Amerikaanse triatleet zette een fenomenale zwemtijd neer van 16’13 maar het zwemmen is in Salem met de stroom mee. Op de fiets ging de Chileen Martin Ulloa er in zijn eentje vandoor, maar Sanders reed langzaam maar zeker naar voor en sloot na ongeveer vijftig kilometer aan bij de Chileen. Daarmee ontstond dus een kopgroep van twee atleten, kort gevolgd door de Amerikaan Trevor Foley. Terug in T2 gingen Sanders en Ulloa nog steeds aan de leiding en volgde Foley als derde op veertig seconden. De eerstvolgende atleten volgden op meer dan zes minuten.

Tijdens de run besliste Sanders de race eigenlijk vrij snel in zijn voordeel. Heel snel liep hij niet weg bij Ulloa, maar toch gebeurde dat wel degelijk en na de eerste acht kilometer begon zijn voorsprong ook daadwerkelijk snel op te lopen. Uiteindelijk won Sanders de race in 3u33’37. Ulloa finishte als tweede in 3u37’11 en Foley volgde als derde in 3u37’19. De Amerikaan Marc Dubrick kwam net te kort voor het podium; hij finishte vierde in 3u37’41.

Bij de vrouwen pakte Danielle Lewis de overwinning met 7’46 voorsprong op Lesley Smith12’01 op Batya Beard.

Uitslag 70.3 Ironman Oregon 2023