Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sean Conway verbreekt record Iron Cowboy en houdt het na 105 volle triatlons achter elkaar voor bekeken
Sean Conway finisht zijn 105de volledige triatlon op evenveel dagen (foto: Sean Conway RR)
Nieuws

Sean Conway verbreekt record Iron Cowboy en houdt het na 105 volle triatlons achter elkaar voor bekeken

De Britse triatleet Sean Conway, geboren en opgegroeid in Zimbabwe, heeft een nieuw wereldrecord gevestigd door 105 long distance triatlons te doen op evenveel dagen tijd. Het doel was om het record van James ‘Iron Cowboy’ Lawrence te breken door minimaal 102 dagen achter elkaar een volledige triatlon (3.8 – 180 – 42.2) te volbrengen, maar nadat hij dat doel een paar dagen geleden behaalde, ging Sean Conway ‘rustig’ door. Van stoppen wist hij niet en inmiddels heeft hij al 105 volledige triathlons in evenveel dagen volbracht. Maandagochtend heeft hij dan toch een einde aan zijn avontuur gemaakt en daarmee staat het record dus op 105.

Kop of munt om een 105de triatlon te doen

Vorig jaar mislukte de poging van Conway; toen moest hij ‘al’ na zeven Long Distances stoppen vanwege een blessure. Daar was dit jaar dus geen sprake van, want sinds april volbracht hij onafgebroken en iedere dag een Long Distance. Zijn dag start gemiddeld om 5 uur in de ochtend en dan volgt dus een lange zwemtocht, lange fietstocht en lange afsluitende run.

Nadat hij 102 Long Distances had voltooid, volbracht hij de twee dagen daarna vrij onverwachts nog een Long Distance. Om te bepalen of er nog een 105e volgde, gooide Conway een muntje op. Die 105e is inmiddels afgerond. Maandagochtend stopte Conway zijn poging. Na opnieuw een muntje op te gooien, landde het op de verkeerde kant. Sean luidde de bel bij het zwembad en dat betekende het einde van zijn zoveelste uitdaging.

In 2013 zwom hij de lengte van Groot-Brittanië, iets wat hij in 2008 ook al op de fiets had gedaan, toen zwom hij 135 dagen achter elkaar. In 2015 deed hij de Ultimate British Triathlon van John O’Groats in het hoge Noorden tot Land’s End in het ultieme Zuiden. In 2016 deed hij helemaal op zijn eentje zijn eigen ultra triatlon met meer dan 4.000 mijl achter elkaar langs de volledige kusten van Groot-Brittanië. Hij bezit ook het wereldrecord ‘unsupported cycling across Europe’ voor een fietstocht van ruim 6.500 km in 24 dagen en 18 uur doorheen Europa. Op de website Seanconway.com vind je alle informatie over zijn recentste uitdaging.