Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Joe Skipper en verrassende Alice Alberts winnen lastige Ironman Lake Placid
Alice Alberts wint verrassend de Ironman Lake Placid (foto: Ironman)
Nieuws

Joe Skipper en verrassende Alice Alberts winnen lastige Ironman Lake Placid

Het WK Ironman in Nice komt stilaan dichterbij en in de Ironman Lake Placid waren afgelopen weekend de laatste kwalificatieslots te verdienen voor de mannen. De winst ging naar de Britse triatleet Joe Skipper, die diep uit zijn krachtenarsenaal moest putten en uitgeput over de streep kwam. Hij had zijn slot voor Nice al op zak en meldt zich nu nadrukkelijk als één van de favorieten. En de Amerikanen krijgen er in Kona misschien een mooie outsider bij want de verrassende Alice Alberts pakte in haar tweede long distance seizoen meteen haar eerste Ironman overwinning.

Joe Skipper gaat voluit

Het leek wel alsof Joe Skipper niet echt aan het genieten was toen hij na 8u03’46 als winnaar over de streep kwam in Lake Placid. Maar dat kwam vooral omdat hij op het lastige parcours heel diep moest gaan om Ben Hoffman achter zich te houden. De Amerikaan pakte de tweede plaats op 2’20 van de Brit. Matt Hanson werd derde in 8u09’51. “Ik was heel diep gegaan tijdens het lopen en zat de hele dag aan mijn limiet. Ik kreeg geen tussentijden door en ik wist dat Ben aan het oprukken was. Ik moest écht diep gaan en was helemaal klaar aan het einde,” aldus Joe Skipper.

Alice Alberts pakt eerste zege

Bij de vrouwen kregen we een verrassing met de allereerste Ironman overwinning van Alice Alberts. De Amerikaanse maakte vorig jaar haar Ironman-debuut in Lake Placid en werd toen 11de. Nadien volgden nog een 5de plaats in Ironman Arizona in 2022 en een 6de plaats in Ironman Texas in april 2023. Met haar beste marathontijd in een Ironman in nog maar haar tweede long distance seizoen pakte ze de overwinning in Lake Placid in 9u16’01. Erin Snelgrove werd op 5’48 tweede en Jen Annett pakte de derde plaats op 11’33.

De enige Belg in de Ironman Lake Placid was Olivier Smekens, bekend van Mojid Bands en Tri2Change. Hij werd 273ste in 11u41’23 en werd 20ste bij de M50.