Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Haalt wereldkampioen Ironman Parijs 2024? Gustav Iden niet in Noorse selectie voor olympisch testevent
Gustav Iden in de WTCS triatlon van Abu Dhabi (foto: World Triathlon/Wagner Araujo)
Nieuws

Haalt wereldkampioen Ironman Parijs 2024? Gustav Iden niet in Noorse selectie voor olympisch testevent

Wereldkampioen Ironman Gustav Iden, die na zijn zege in Kona vorig jaar aangaf nog slechts één doel te hebben binnen de triatlonsport: het winnen van olympisch goud, is door de Noorse federatie gepasseerd voor het olympisch testevent dat halverwege augustus plaatsvindt. Casper Stornes krijgt de voorkeur, ten koste van Iden.

Voor Iden is het een bijzonder lastig jaar; in mei verloor hij zijn moeder, daarna deed hij het even wat rustiger aan en de daaropvolgende races (WTCS Montreal en WTCS Hamburg) waren geen sportief succes. Toch is het enigszins opvallend dat Iden nu wordt gepasseerd, want met een 72e plaats op de World Ranking staat hij aanzienlijk hoger dan Stornes, die 212e staat. Naast Stornes zijn ook Kristian Blummenfelt (ranking 8) en Vetle Thorn (ranking 47) geselecteerd.

De Noorse federatie legde haar keuze uit door te vertellen dat er is gekozen voor de drie atleten van wie zij denken dat ze in Parijs het beste zullen presteren. Dat voorgevoel is gebaseerd op eerdere resultaten dit seizoen. De keuze tussen Iden en Stornes zou een lastige zijn geweest.

Uiteraard betekent de selectie voor het olympisch testevent niet dat dit ook de daadwerkelijke olympische selectie voor volgend jaar is.