Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ziekte velt Belgian Hammers op Mixed Team Relay triatlon in Sunderland, Frankrijk wint
Vreugde bij Frankrijk na de winst in de Mixed Team Relay triatlon in Sunderland (foto: World Triathlon/Tommy Zaferes)
Nieuws

Ziekte velt Belgian Hammers op Mixed Team Relay triatlon in Sunderland, Frankrijk wint

De Belgian Hammers haalden zondag helaas niet de finish van de Mixed Team Relay triatlon in Sunderland. Een zieke Claire Michel kwam als slotatlete niet meer in actie nadat België al vroeg in de achtergrond terecht kwam en er geen uitzicht meer was op punten voor de olympische ranking. Momenteel heerst er veel buikgriep onder de internationale triatleten. Claire Michel werd na Hamburg ziek en moest in Sunderland last minute invallen voor Valerie Barthelemy, die ook geveld werd door het virus en ziek moest afhaken.

Het waren dus al geen goede vooruitzichten voor de Belgian Hammers, die in de eerste leg al achteraan kwamen te zitten samen met Japan en Nederland. De achterstand van Arnaud Mengal en Richard Murray was na het zwemmen al te groot op de kopgroep. Jolien Vermeylen en Noah Servais gaven ook nog het beste van zichzelf, maar België schoof in een uiteengeslagen veld nauwelijks op. En dus besloot een zieke Claire Michel niet van start te gaan als vierde atlete en werd het een DNF voor de Belgian Hammers.

De winst ging in Sunderland zoals te verwachten naar Frankrijk met Tom Richard, Emma Lombardi, Pierre Le Corre en Cassandre Beaugrand. De Fransen haalden het met 23 seconden voorsprong op de thuisploeg Groot-Brittanië. Noorwegen zet zijn opmars in de olympische ranking verder met een knappe derde plaats voor Nieuw-Zeeland en Spanje.

Uitslag Mixed Team Relay Sunderland 2023