Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sam Laidlow en Fenella Langridge winnen nieuwe Challenge London triatlon, Dieter Comhair finisht zevende
Sam Laidlow wint de Challenge London triatlon (foto: Challenge Family RR)
Nieuws

Sam Laidlow en Fenella Langridge winnen nieuwe Challenge London triatlon, Dieter Comhair finisht zevende

De Franse triatleet Sam Laidlow, vorig jaar nog vice-wereldkampioen Ironman in Kona, heeft de allereerste editie van de Challenge London gewonnen, een halve triatlon in het centrum van de Britse hoofdstad. Voor Laidlow was het zijn eerste wedstrijd nadat hij lange tijd out was met een blessure aan de kuit. In het fietsen had hij een mooie voorsprong gepakt, maar de vraag was of hij ook in de 21 km lopen voluit zou kunnen gaan. Dieter Comhair pakte een mooie top-10 plaats in Londen.

In de 1.900 meter zwemmen ging de Britse triatleet Harry Leleu aan de leiding, met Sam Laidlow en Joshua Lewis in de voeten. In de 90 km fietsen doorheen Londen zette Laidlow zich al snel aan kop. Hij pakte 2 minuten voorsprong op Joshua Lewis en zette de rest van het veld op drie minuten en meer. In de 21 km lopen kende Laidlow geen verval. De vice-wereldkampioen Ironman won verdiend de allereerste Challenge London in 3u29’31. James Teagle liep naar de tweede plaats op 2’45. Joshua Lewis werd op 4’31 derde. Onze landgenoot Dieter Comhair pakte de zevende plaats in 3u39’26 op 9’54 van Laidlow.

Fenella Langridge van start tot finish

Bij de vrouwen domineerde de Britse triatlete Fenella Langridge de Challenge London triatlon. Ze ging in de 1.900 meter zwemmen aan de leiding en stond de koppositie nooit meer af. Langridge won overtuigend in 4u02’11 met meer dan zes minuten voorsprong op Magda Nieuwoudt en Els Visser.