Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sterke Taylor Knibb pakt winst voor eigen volk in PTO US Open triatlon
Taylor Knibb wint de PTO US Open triatlon in Milwaukee (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Sterke Taylor Knibb pakt winst voor eigen volk in PTO US Open triatlon

De Amerikaanse triatlete Taylor Knibb heeft in de nacht van zaterdag op zondag Belgische tijd haar eerste triatlon van de PTO Tour gewonnen, voor eigen volk in de PTO US Open in Milwaukee. Taylor Knibb zette een dominante prestatie neer. In de 2 km zwemmen moest ze alleen haar landgenote Lauren Brandon laten voor gaan, maar in de 80 km fietsen en 18 km lopen ging ze soeverein aan de leiding.

Het was de Amerikaanse Lauren Brandon die het zwemonderdeel aanvoerde. Ze pakte een voorsprong van bijna dertig seconden op Taylor Knibb en Rebecca Clarke, die als tweede en derde vrouw uit het water kwamen. Binnen een minuut volgden ook nog Haley Chura en Holly Lawrence, terwijl vrouwen als Ashleigh Gentle, Ellie Salthouse, Paula Findlay, India Lee en Lucy Byram op meer afstand volgden, maar wel nog binnen de twee minuten uit het water kwamen.

Op de fiets zagen we eigenlijk nog maar één vrouw domineren: Taylor Knibb. De Amerikaanse reed vrijwel direct naar de koppositie en ook al gingen vooral Findlay, Salthouse en Gentle in een achtervolgende groep aan het werk om toch nog naar Knibb te rijden, slaagden ze daar niet in. Ook opvallend was het sterke fietsoptreden van Byram – uiteindelijk als vierde gefinisht – die steeds verder naar voren opschoof en zichzelf zo in een geweldige positie racete. Het was zelfs Byram die als tweede in T2 terugkeerde, met een achterstand van bijna anderhalve minuut op de ontketende Knibb. Findlay volgde op 1’35 en Gentle op 2’48.

Tijdens de run deed Knibb precies wat ze moest doen. Ze hield stand en wist haar voorsprong steeds ruim boven de minuut te houden. Daardoor kon ze zonder al te veel stress naar een prachtige en welverdiende overwinning lopen. In de slotfase was haar voorsprong op Gentle, die ontzettend sterk liep en daarmee een tweede plaats pakte, nog wel gezakt tot onder de minuut, maar dat maakte voor de einduitslag geen verschil meer. Knibb won de race in 3u32’58, terwijl Gentle tweede werd op 51 seconden. Findlay werd derde in 3u37’43.