Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Alistair Brownlee hoopvol na operatie “Ik hoop dit jaar nog een triatlon te kunnen doen”
Alistair Brownlee in de PTO European Open triatlon in Ibiza (foto: PTO)
Nieuws

Alistair Brownlee hoopvol na operatie “Ik hoop dit jaar nog een triatlon te kunnen doen”

2023 is een jaar om snel te vergeten voor tweevoudig olympisch kampioen triatlon Alistair Brownlee, want de Brit slaagde er zelfs niet in om zich te kwalificeren voor het WK Ironman in Nice en moest de laatste maanden heel wat wedstrijden afzeggen. Nu is ook duidelijk waarom de oudste Brownlee zo weinig te zien was. Na de PTO European Open op Ibiza kwam de Brit niet meer in actie vanwege blessureleed aan zijn enkel. Hij werd ondertussen geopereerd en klinkt opnieuw positief. “Ik verwacht dit jaar nog te racen…”

“Ik heb de afgelopen maanden problemen gehad met pijn aan mijn enkel,” laat Alistair weten. “Een paar weken geleden ben ik geopereerd aan hielspoor, waar ik veel problemen van ondervond en waardoor ik niet normaal kon lopen.”

“Het is heel jammer dat ik de aankomende races moet missen, maar het is ook een opluchting dat we iets hebben verwijderd dat me zoveel problemen heeft gegeven. Nu is het tijd om te herstellen en ik ben optimistisch dat ik nog dit jaar kan racen,” aldus Alistair Brownlee.