Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Eindelijk verdiende overwinning voor Gerry Druyts in triatlon Rijkevorsel, Kaat Van Eynde snelste vrouw
Gerry Druyts op het hoogste schavotje bij de triatlon van Rijkevorsel (foto: 3athlon.be/Senne Bes)
Nieuws

Eindelijk verdiende overwinning voor Gerry Druyts in triatlon Rijkevorsel, Kaat Van Eynde snelste vrouw

Triatleet en wielrenner Gerry Druyts heeft zaterdag in de triatlon van De Bres in Rijkevorsel de kers op de taart gezet van een sterk triatlonseizoen waarin hij al een pak ereplaatsen behaalde. Druyts pakte na een indrukwekkend fietsnummer een verdiende overwinning in Rijkevorsel. Kaat Van Eynde was duidelijk de snelste bij de vrouwen in de sprinttriatlon. Judoclub De Bres organiseerde al voor de 16de keer deze gezellige wedstrijd, die ondanks zijn recreatieve karakter toch weer heel wat toppers aantrok.

Na het korte zwemnummer van 400 meter kregen we een kopgroep van zes triatleten. Onder andere Thomas Vandeperre, Xander Dalschaert, Senne Bes, Gerry Druyts, Jens Van Looveren, Lars Baeyens en Pieter Luyckx waren voorin te vinden. Het regenweer zorgde voor een glad parcours. Vooral de gekende ijzeren brug was enorm glad. Pieter Luyckx ondervond dit ‘aan den lijve’. Hij schoof jammer genoeg onderuit en verdween zo uit de kopgroep.

Voor de Brechtenaar Gerry Druyts ging het vooraan iets te traag op de fiets. Hij ging er alleen vandoor en verzamelde een mooie minuut voorsprong. In de achtervolging kon Wouter Wuilmus de aansluiting maken. Hij deed heel wat kopwerk op zijn tijdritfiets. Gerry Druyts kon rustig wisselen en aan de 4,5 kilomter lopen beginnen. Hij won de 16de recreatieve triatlon ‘De bres’ in een tijd van 57’40”. Wouter Wuilmus liep in de snelste looptijd naar een mooie tweede plek. Thomas Vandeperre werd derde. Senne Bes en Xander Dalschaert vervolledigden de top vijf.

Bij de dames was Kaat Van Eynde uit Herselt de snelste. Zij finishte in een tijd van 1u06’46”. Drie minuten later volgde Tinne Vermeiren op de tweede plek. Kaat Goetschalckx kwam als derde over de finishlijn. In de namiddag stonden de jeugdwedstrijden op de planning. We zagen bij de 10 – 12 jarigen een sterke Mathis Maegh. Bij de 14 – 16 jarigen was Axl Hermans de snelste. Hij fietste het gat toe op snelle zwemmer Preben Fleerackers van het Athletes For Hope team en liep dan naar de overwinning.

Uitslag Triatlon De Bres Rijkevorsel 2023