Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Hanne De Vet triomfeert voor eigen volk, Dieter Boeye wint Sterke Peer triatlon
Hanne De Vet met links Hasse Fleerackers en rechts Emma Cottenie op het podium van de Sterke Peer triatlon in Wuustwezel (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Hanne De Vet triomfeert voor eigen volk, Dieter Boeye wint Sterke Peer triatlon

De Sportoase Sterke Peer triatlon in Wuustwezel was naar goede gewoonte alweer een feestje en dat feest werd alleen maar groter door de thuisoverwinning van internationale topper Hanne De Vet, terwijl Dieter Boeye bij de mannen won in een spannende strijd met 5 koplopers. Bij de vrouwen domineerden twee triatletes van het Athletes For Hope team van Marc Herremans, met Vetje die met volle teugen genoot van haar eerste Belgische triatlon van het seizoen.

Normaal reist ze zowat de hele wereld over voor haar internationale wedstrijden maar hoewel ze dit seizoen de focus heeft verlegd naar haar studies en haar stage, was het pas de eerste triatlon op Belgische bodem voor Hanne De Vet dit jaar. Haar grootste concurrente in de Sterke Peer zou haar jongere ploeggenote Hasse Fleerackers worden, maar die moest na 750 meter zwemmen een gaatje laten. Hanne De Vet ging solo aan de leiding en hield in de 20 km fietsen constant een voorsprong vast van ongeveer 1’15.

Ook in de 5 km lopen bleef het status quo. Hanne De Vet won verdiend voor eigen volk in 1u00’27. Exact anderhalve minuut later pakte Hasse Fleerackers een knappe tweede plaats. Achter de twee atletes van Athletes For Hope streden drie dames om het brons. Emma Cottenie haalde het, al werd het nog erg nipt. Ze was al volop haar derde plaats aan het vieren toen Pauline De Groof nog volle bak aan het spurten was. Emma haalde het maar net van Pauline. Britt Heirman werd vijfde.

Baas Boeye wint na spannende strijd met 5 koplopers

Dieter Boeye tussen Thomas Guilmot en Nick Thijs op het podium van de Sterke Peer triatlon in Wuustwezel (foto: 3athlon.be)
Dieter Boeye tussen Thomas Guilmot en Nick Thijs op het podium van de Sterke Peer triatlon in Wuustwezel (foto: 3athlon.be)

Dieter Boeye pakte zaterdag een knappe overwinning in de sterkbezette Sterke Peer triatlon. Na de 750 meter zwemmen kregen we vooraan een kopgroep van vijf met snelste zwemmer Dieter Boeye, Nick Thijs, Thomas Guilmot en Volkwin en Hartwig De Smedt. Halfweg de 20 km fietsen trok Nick Thijs, pas terug van een hoogtestage van drie weken bij Taeru in Erezee, in de aanval. Hij kreeg echter weinig ruimte en met vijf koplopers trokken we naar de wissel. Onder impuls van een alweer sterke Gerry Druyts bleef de grote achtervolgende groep op 1’51.

Met een snelle wissel zette Dieter Boeye zich aan kop in de 5 km lopen. Thomas Guilmot van thuisploeg Athletes For Hope ging mee in het spoor van de triatleet van SP&O Mechelen, maar ook Nick Thijs en de broers De Smedt volgden op korte achterstand. Het bleef spannend tot op het einde. Dieter Boeye bewees dat zijn social media nickname ‘Baas Boeye’ niet gestolen is. Hij haalde het na een sterke wedstrijd in 54’36 met zeven seconden voorsprong op Thomas Guilmot. Nick Thijs werd derde op 14 seconden voor Volkwin De Smedt. Hartwig De Smedt werd vijfde. Matteo De Ridder was de snelste van de achtervolgers en werd zesde, vlak voor Gerry Druyts.

Uitslag Sterke Peer triatlon 2023