Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Seppe Odeyn wint lastige Xterra Ardennes in La Gileppe
Seppe Odeyn wint de Xterra Ardennes in La Gileppe (foto: Amandine Gilson)
Multisports

Seppe Odeyn wint lastige Xterra Ardennes in La Gileppe

Seppe Odeyn heeft zaterdag de Xterra Ardennes gewonnen aan het stuwmeer van La Gileppe, één van de weinige long distance cross triatlons op de Xterra kalender, die door de regen en de modder een bijzonder lastige wedstrijd werd. De dominantie van de tienvoudige winnaar van de Hel van Kasterlee was enorm, want Seppe won met maar liefst 13 minuten voorsprong op plaatselijke vedette Xavier Diepart.

Helaas viel de Xterra Ardennes op hetzelfde moment als de World Cup Xterra in Tsjechië waardoor andere Belgische cross triatlon specialisten zoals Sebastien Carabin (6de in Tsjechië), Lucas Van Deyne en Geert Laurijssen voor Prachatice kozen in plaats van La Gileppe. Seppe Odeyn kwam wel in eigen land aan de start en maakte zijn favorietenrol meer dan waard, al verloor hij in het zwemmen meer dan zes minuten op triatleet Lars Baeyens, die uiteindelijk zelf 25ste zou finishen.

Maar op het fietsparcours was het duidelijk dat Seppe de sterkste was. Seppe, op zijn gravelbike in plaats van op zijn mountainbike, rukte op naar de leidersplaats en stond die niet meer af. Seppe Odeyn won in 4u34’05, met ruim 13 minuten voorsprong op Xavier Diepart die in 4u47’09 als tweede over de streep kwam. De Franse atleet Guillaume Heneman werd derde in 4u48’01, voor zijn landgenoot Jonathan Rios en Lukas Maes die vijfde werd.

Chariel De Cock wint overtuigend

Winnares Chariel De Cock tussen Eline Thijssen en Margriet De Beus bij de Xterra Ardennes in La Gileppe (foto: Amandine Gilson)
Winnares Chariel De Cock tussen Eline Thijssen en Margriet De Beus bij de Xterra Ardennes in La Gileppe (foto: Amandine Gilson)

Bij de vrouwen was Chariel De Cock duidelijk de sterkste. De Belgische triatlete pakte de overwinning in 5u45’21 met 4’44 voorsprong op de Nederlandse Eline Thijssen. Haar landgenote Margriet De Beus werd derde in 5u57’44. Kathleen Sterckx werd vierde en in het prestigestrijdje van ETZA Zaventem kwam Isabelle De Wulf wel voor haar ploeggenote Birgit Wauters over de streep, maar ze miste, zoals wel meer deelnemers, een lusje op het parcours, waardoor Birgit de vijfde plaats pakte.

Uitslag Xterra Ardennes La Gileppe 2023