Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Lukas Bosmans pakt derde overwinning in Nordseeman triatlon in Duitsland
Lukas Bosmans loopt aan de leiding tijdens de Nordseeman triatlon (foto: Christina Willms)
Nieuws

Lukas Bosmans pakt derde overwinning in Nordseeman triatlon in Duitsland

De Leuvense triatleet Lukas Bosmans heeft in Wilhelmshaven in Duitsland voor de derde keer in zijn carriere de Nordseeman triatlon gewonnen, een gezellige halve triatlon in de buurt van de schoonfamilie van Bossie. Zijn eerste overwinning in Wilhelmshaven dateert al van 2015 en ook vorig jaar was hij er de beste. Ook nu weer domineerde Lukas de wedstrijd. Hij won met maar liefst zeven minuten voorsprong. Bij de vrouwen ging de winst naar de Nederlandse Janien Lubben, de triatlete die we ook regelmatig in ons land aan het werk zien.

Slechts een 120-tal triatleten kwamen aan de start van de halve triatlon bij de Nordseeman, nochtans is het een gezellige wedstrijd met een mooi parcours in Wilhelmshaven. Lukas Bosmans kwam er als tweede uit het water en in de 90 km fietsen nam hij definitief het voortouw. Met een voorsprong van 12 minuten begon Bossie aan de afsluitende 21 km lopen. Ook daarin bleef hij een mooi tempo aanhouden. De Leuvense triatleet won de Nordseeman voor de derde keer in 3u56’40. Pas 12’59 later kwam de Duitser Simon Jakob als tweede over de streep. Nog eens negen minuten later werd Max Hofmann derde.

Uitslag Nordseeman triatlon 2023