Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sterke Ashleigh Gentle wint nu ook van wereldtoppers in PTO triatlon Singapore
Asheigh Gentle op het podium van de PTO Asian Open triatlon in Singapore (foto; PTO)
Nieuws

Sterke Ashleigh Gentle wint nu ook van wereldtoppers in PTO triatlon Singapore

De Australische triatlete Ashleigh Gentle heeft zaterdagochtend Belgische tijd een nieuwe overwinning op de PTO Tour toegevoegd aan haar palmares, met een imposante zege in de PTO Singapore triatlon. Het 100 km format van de PTO, met 2 km zwemmen, 80 km fietsen en 18 km lopen, ligt de vroegere olympische triatlete erg goed, maar deze keer pakte ze de winst ook tegen een paar absolute wereldtoppers als Lucy Charles, Chelsea Sodaro en Anne Haug, al had de Duitse wel pech met een plastic lint dat in haar wiel vast kwam te zitten.

Het was bijzonder warm in Singapore en in een heet zwemnummer, zonder wetsuit uiteraard, kregen we grote verschillen én een enorme verrasing. Niet topzwemster Lucy Charles maar wel Sara Perez kwam als eerste uit het water. De twee gingen in de 80 km fietsen aanvankelijk aan de leiding maar nog voor halfweg nam Ashleigh Gentle het commando over. Zij wou het tempo zo hoog mogelijk houden om wat extra marge te pakken op Anne Haug. Het leek effectief op een tweestrijd tussen de Australische en de Duitse uit te gaan draaien, tot Haug pech kreeg.

Lint in achterwiel van Anne Haug

Anne Haug kreeg een plastic lint tussen h en wiel en moest van de fiets om het lint tussen haar versnellingen en haar volle achterwiel uit te peuteren. Het duurde een paar minuten eer ze het euvel kon oplossen. Ze viel terug naar de vijfde plaats. Ashleigh Gentle ging ondertussen op haar elan door en liep onbedreigd naar de overwinning in Singapore. Gentle won in 3u41’16. Anne Haug liep van de vijfde plaats toch nog naar het zilver op 2’15 van Gentle. Chelsea Sodaro klopt Imogen Simmonds in de strijd om het brons. Amelia Watkinson werd vijfde en Lucy Charles zesde.

Met haar derde PTO zege en twee tweede plaatsen is Ashleigh Gentle de absolute grootverdiener binnen de PTO TOUR. Ze verzamelde op de vijf wedstrijden al een prijzenpot van 400.000 dollar. Bij haar vorige overwinningen waren we nog kritisch op het ontbreken van een aantal grote namen, maar nu klopte ze wel de wereldtoppers in Singapore.

Uitslag PTO Singapore Vrouwen 2023