Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Alexis Krug en Friedel Cuypers pakken overwinning op 86 Triatlon van Deinze
Alexis krug wint de 86 Triatlon van Deinze (foto: Finishfoto.be/Jim De Sitter)
Nieuws

Alexis Krug en Friedel Cuypers pakken overwinning op 86 Triatlon van Deinze

Geen 111 dit jaar in Deinze, wel een 86 triatlon, met 1.000 meter zwemmen, 75 km fietsen en 10 km lopen. Topfavoriet Alexis Krug ging van start tot finish aan de leiding en pakte een verdiende solo overwinning. Bij de vrouwen was de Leuvense seizoensrevelatie Friedel Cuypers weer oppermachtig. De jarige Hannelore Willen en Tom Van Cappellen wonnen de sprinttriatlon.

Mooie weersomstandigheden, nauwelijks een zuchtje wind, de waterkwaliteit van de Leie goedgekeurd om in te zwemmen en een watertemperatuur van 21,8 graden waardoor er met wetsuit gezwommen kon worden. Het was het ideale scenario voor de wat aparte formule van de 86 triatlon van Deinze, de opvolger van de vroegere 111 triatlon. In de 1.000 meter zwemmen ging topfavoriet Alexis Krug meteen aan de leiding. De triatleet uit Kalmthout bleef in de 75 km fietsen ruim uit de greep van 4 achtervolgers: Dennis Laerte, Quentin De Vos, Alexander Wouters en Matija Avirovic.

Alexis Krug had ruim drie minuten voorsprong op de achtervolgers in T2 en liet sterke lopers als De Vos en vooral Laerte nauwelijks dichterbij komen. De SMO-Scott triatleet pakte een verdiende overwinning na een straffe solo in 2u26’44. Dennis Laerte ging in de tweede helft nog over Quentin De Vos en werd tweede op 2’45. De Vos werd derde op 3’17. Matija Avirovic werd knap vierde voor een sterk presterende Joren Van Dorpe.

Seizoensrevelatie Friedel Cuypers wint alweer

Friedel Cuypers tussen Amber Lacompte en Claudia Striekwold op het podium van de 86 Triatlon van Deinze (foto: Finishfoto.be/Jim De Sitter)
Friedel Cuypers tussen Amber Lacompte en Claudia Striekwold op het podium van de 86 Triatlon van Deinze (foto: Finishfoto.be/Jim De Sitter)

Bij de vrouwen gingen 3MD-triatletes Lindsay Droesbeke en Sarah Steenackers ruim aan de leiding na 1.000 meter zwemmen. Maar Friedel Cuypers kon het gat van 2’35 al vrij snel dicht fietsen en ging soeverein aan de leiding. De Leuvense stond de koppositie niet meer af en pakte alweer een mooie overwinning in haar doorbraakseizoen. Friedel Cuypers won in 2u51’04 met maar liefst 8’25 voorsprong op sterke fietster Amber Lacompte. De Nederlandse Claudia Striekwold pakte de derde plaats in 3u02’13.

Uitslag 86 Triatlon Deinze 2023

Hannelore Willen en Tom Van Cappellen winnen sprinttriatlon

Hannelore Willen wint de sprinttriatlon in Deinze (foto: 3athlon.be)
Hannelore Willen wint de sprinttriatlon in Deinze (foto: 3athlon.be)

Op de sprinttriatlon kregen we een vrolijk podium bij de vrouwen, want zowel winnares Hannelore Willen als nummer 3 Britt Heirman waren allebei jarig zondag. Hannie ging van start tot finish aan de leiding, met al een minuut voorsprong na het zwemmen op Emma Cottenie en Britt Heirman. In het lopen nam Cottenie afstand van Heirman en zo lag het podium vast. Hannelore won in 1u07’18 met 2’41 op Emma Cottenie en 3’53 op Britt Heirman.

Bij de mannen ging Tom Van Cappellen na een snel zwemnummer er alleen vandoor. Hij hield een achtervolgend vijftal op een halve minuut. Ook in het lopen konden een oprukkende Devlin Derudder en Mateo De Ridder het gat niet meer dichten. Tom Van Cappellen won in 58’50 met 14 seconden op Devlin De ridder. Matteo De Ridder werd derde voor Alexandre Baud en Lennert Cappan.