Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische Fietstransport.be failliet week voor WK 70.3 Ironman, The Road Traveler helpt fietsen toch mee naar Lahti
Het loopparcours van het WK 70.3 Ironman Lahti gaat langs het water (foto: Ironman)
Nieuws

Belgische Fietstransport.be failliet week voor WK 70.3 Ironman, The Road Traveler helpt fietsen toch mee naar Lahti

Tientallen Belgische en Nederlandse triatleten zijn in de problemen gekomen nadat het Belgische bedrijf Fietstransport.be een week voor het WK 70.3 Ironman in het Finse Lahti failliet gegaan is. Los van het wellicht verloren geld die ze in het transport van hun fietsen naar Finland hebben gestoken, moesten ze in allerijl nog op zoek naar een alternatieve oplossing. Een aantal triatleten kon alsnog een plaats voor hun fiets op het vliegtuig boeken, een groot deel wordt nu geholpen door The Road Traveler uit Westrozebeke.

De afgelopen week kregen we een aantal berichten van triatleten op zoek naar een oplossing om hun triatlonfiets in Lahti te krijgen. De Finse stad mag dan al voor een wondermooi decor zorgen bij hun allereerste WK-organisatie, het was al op voorhand duidelijk dat vervoer en verblijf een enorme logistieke uitdaging zou worden. Over land is Lahti namelijk alleen bereikbaar met een veerboot, vluchten zijn duur en niet zo heel frequent en dan moet je ook nog eens zien dat je fiets mee kan. Fietstransport.be zou voor tientallen Belgische en Nederlandse triatleten het fietsvervoer verzorgen, maar een week voor het evenement kregen de deelnemers een dramatische persoonlijke mail van de zaakvoerder.

Los van het persoonlijke drama voor de zaakvoerder van Fietstransport.be, waar toch ook wel wat begrip was van de triatleten in kwestie, werd er naarstig gezocht naar een oplossing. Die wordt nu geboden door The Road Traveler uit Westrozebeke, al hangt ook daar nog een prijskaartje aan vast. Er zijn nog een paar plaatsen over voor fietsen richting Lahti. Dus wie alsnog een oplossing zoekt, kan zijn licht opsteken bij The Road Traveler. Meer informatie vind je op de website van The Road Traveler.