Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Gamechanger 2.0 , ontworpen door de wind!
Gear

Gamechanger 2.0 , ontworpen door de wind!

Met de Gamechanger 2.0 heeft ABUS een vernieuwde versie van de zeer populaire Gamechanger helm. De aerodynamische helm is een graag gezien item binnen de triathlonwereld en een nieuwe update wordt door ons dan ook met luid applaus onthaald. In de Tour de France en op het WK wielrennen in Glasgow zagen we de helm voor het eerst verschijnen en vanaf nu is de Gamechanger 2.0 ook voor het brede publiek beschikbaar.

Meer verluchting, meer aerodynamica

Hoewel de Gamechanger een zeer aerodynamische vorm heeft blonk de helm ook wel uit door dit te combineren met de nodige verluchting. Datgene wat de helm net zo populair maakte bij de triatleten is bij de 2.0 versie niet anders, integendeel…

Een extra openingslaag werd aan de voorkant voorzien alsook 20% meer uitgang langs de achterkant waardoor nog meer wind doorheen de helm kan blazen en zo de hoofdtemperatuur optimaal blijft tijdens de lange inspanningen.

Grootst verandering aan de helm is het ‘rooster’ aan de bovenkant van de helm: de ‘aeroblade’. Deze zorgt voor een betere circulatie van de luchtdoorstroming maar komt ook de aerodynamica ten goede. Ook de hoek van de neerwaarts knik achteraan de helm is tegenover de 1.0 versie met 8° verlaagd. Dit zorgt voor meer aerodynamica wanneer je het hoofd even moet buigen om je nek en rug te ontlasten.

Veilig dankzij Quin

Het geïntegreerde Quin systeem werk als een hands-free noodcentrum. Wanneer je sensor van het Quin systeem met de ABUS app verbindt kan deze GPS coördinaten doorsturen via sms of email naar je gekozen contactpersoon nadat de helm een harde impact detecteert.

Fidlock systeem voor triathleten

Enkele helmen binnen het gamma (de duurdere MIPS-helmen) zijn voorzien van het handige Fidlock sluitingssysteem. Hiermeen toont ABUS dat ze ook aan de triatleten dachten bij het ontwerpen van deze helm. Het is een magnetisch sluitingssysteem waardoor je helmriemen automatisch sluit en je snel je weg kan verderzetten. Meer dan een overbodige luxe wanneer je die wisselzone zo snel mogelijk wilt verlaten om er tegenaan te gaan!

ABUS CYCLING CLASSIC

Kennismaken met de nieuwe Gamechanger 2.0 alsook met de bedrijf ABUS kan binnenkort ook perfect en dat op een sportieve manier. Op 2 september staat immer de ABUS CYCLING CLASSIC op het programma. Op het menu staan verschillende ritten doorheen de prachtige Ardennen op het programma en op het event wordt ook de nieuwe Gamechanger 2.0 voorgesteld aan het grote publiek. Inschrijven kan je doen door te klikken op volgende link: ABUS CYCLING CLASSIC