Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Noah Servais Europees kampioen aquatlon in Menen, Katrien Maes, Tuur Lemmens en Ilio Kopriva pakken brons
Noah Servais (m) en Tuur Lemmens (r) op het podium van het EK aquatlon in Menen (foto: 3athlon.be/Just Jean)
Multisports

Noah Servais Europees kampioen aquatlon in Menen, Katrien Maes, Tuur Lemmens en Ilio Kopriva pakken brons

De eerste dag van het Europees Multisport kampioenschap in Menen heeft al een aantal mooie medailles opgeleverd voor België, met op kop Noah Servais die na een sterke wedstrijd de Europese titel pakte in het EK aquatlon. Bij de vrouwen en de mannen streden de elite atleten samen met de beloften en de juniores in een wedstrijd over 1.000 meter zwemmen en 5 km lopen. Naast het goud voor Noah Servais was er ook nog drie keer brons voor Katrien Maes, Tuur Lemmens en Ilio Kopriva.

Tuur Lemmens kwam al na 12’01 uit het water van de Oude Leie in Menen na 1.000 meter zwemmen met in zijn zog de Italiaan Nicolo Ragazzo, de sterke Hongaarse junior Marton Kropko, de Fransman Arnaud Des Boscs, de Spaanse vice-wereldkampioen van 2021 Kevin Tarek Vinuela, Noah Servais en Ilio Kopriva. Met een goeie wissel zette Noah Servais zich meteen aan kop in het looponderdeel. De Belgische topfavoriet liet zien dat exact een week na het olympisch testevent de vorm alleszins goed zat. Vinuela bleef op een tiental seconden druk uitoefenen maar het goud ging verdiend naar Belgian Hammer Noah Servais.

De Belg won voor een enthousiast publiek in Menen in 28’16 met 12 seconden voorsprong op Vinuela. In de strijd om het brons spurtte een sterke Tuur Lemmens naar de derde plaats in 28’37. Hij haalde het nipt van de Fransman Des Boscs. Marton Kropko werd net zoals in Ibiza vijfde en pakte na de wereldtitel nu ook de Europese titel bij de juniores. In diezelfde categorie was er brons voor Ilio Kopriva die als 12de overall finishte. Joris Basslé werd negende overall, Anton Befayt werd zesde bij de juniores.

Katrien Maes pakt brons

Katrien Maes (r) met de bronzen medaille op het podium van het EK aquatlon in Menen (foto: 3athlon.be/Just Jean)
Katrien Maes (r) met de bronzen medaille op het podium van het EK aquatlon in Menen (foto: 3athlon.be/Just Jean)

In de vrouwenrace kregen we een mooi duel tussen de Italiaanse belofte Giada Stegani en de Oekraïense Maryna Kyryk. Zij kwamen als eerste en tweede uit het water na 13’18 zwemmen. De Belgische Katrien Maes volgde op een handvol seconden maar had niet de beste wissel. Daardoor kon ze niet meer de aansluiting maken bij de twee dames voor haar. Giada Stegani snelde naar de Europese titel en pakte ook goud bij de U23. Het zilver was voor Maryna Kyryk en Katrien Maes zorgde voor een nieuw Belgisch feestje met een knappe bronzen medaille.

Uitslagen EK Aquatlon Menen 2023