Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Amerikaanse Taylor Knibb opnieuw wereldkampioene 70.3 Ironman na sterke race in Lahti
Taylor Knibb wint het WK 70.3 Ironman in Lahti (foto: 3athlon.nl)
Nieuws

Amerikaanse Taylor Knibb opnieuw wereldkampioene 70.3 Ironman na sterke race in Lahti

De Amerikaanse triatlete Taylor Knibb heeft op indrukwekkende wijze het wereldkampioenschap 70.3 Ironman in Lahti in Finland gewonnen, haar tweede wereldtitel op rij nadat ze vorig jaar ook al goud pakte in St-George, Utah. Deze keer was haar zege nog dominanter. Na de 90 km fietsen had ze al een stevige kloof op Imogen Simmonds en de andere topfavorieten volgden op meer dan vijf minuten. Maar ook in het lopen bleef Knibb stevig doorgaan. Ze pakte de wereldtitel met vier minuten voorsprong op de Britse Kat Matthews.

Na de 1.900 meter zwemmen ging Lucy Buckingham aan de leiding, met in haar voeten Pamela Oliveira en Taylor Knibb. Andere favorietes zoals Kat Matthews, Holly Lawrence, Daniela Ryf, Paula Findlay en Emma Pallant verloren al bijna anderhalve minuut. Eens op de fiets was er geen houden meer aan bij Taylor Knibb. Ze kreeg in de eerste helft van de 90 km fietsen nog de Zwitserse Imogen Simmonds achter zich aan, maar ook zij moest plooien voor het hoge tempo van de Amerikaanse. Na 90 km telde Simmonds 2’08 achterstand. Matthews, Pallant, Findlay en Ryf volgden op 5’15. Laura Philipp telde 6’47 achterstand.

In de afsluitende halve marathon liep Taylor Knibb al snel verder uit op Simmonds. In de laatste drie kilometer zakte het tempo van de Zwitserse en zo rukte Kat Matthews nog op naar de tweede plaats. Taylor Knibb pakte haar tweede wereldtitel op rij in 3u53’02 met 4’03 op Kat Matthews en 4’53 op Simmonds. Pallant werd vierde op 5’32 voor Findlay.