Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Zelfs bosbrand kan hem niet stoppen, Karel Sabbe verpulvert FKT record op Pacific Crest Trail
Karel Sabbe (l) met zijn crew bij de finish van de Pacific Crest Trail (foto: Strava Karel Sabbe RR)
Multisports

Zelfs bosbrand kan hem niet stoppen, Karel Sabbe verpulvert FKT record op Pacific Crest Trail

Ultraloper Karel Sabbe heeft opieuw de FKT, de Fastest Known Time, in bezit op de legendarische Pacific Crest Trail van Mexico tot Canada aan de Westkust van de Verenigde Staten. Nadat Timothy Olson het vorige wereldrecord van Sabbe van 2016 had verbroken en op 51 dagen had gebracht, verpulverde Sabbe deze keer dat record. Hij legde de 4.300 kilometer lange trail af in 46 dagen, 12 uur en 50 minuten, inclusief een omleiding van 160 km op een stuk dat normaal 80 km zou duren, maar waar hij door bosbranden niet door kon lopen.

Met die tijd verbreekt Sabbe het voormalig wereldrecord dus met vijf dagen en vier uur. Sabbe liep per dag gemiddeld maar liefst 94 kilometer. “Wat een avontuur. Dank aan mijn crew voor alle moeite. En nu is het tijd om te slapen”, schrijft hij kort over zijn prestatie. In de laatste dagen gaf Sabbe nog even wat extra gas, zo schreef hij toen op Instagram. “Een paar dagen verwijderd van de grens van Canada. Tijd om het gaspedaal nog even maximaal in te drukken.”

De tandarts uit Anzegem was eerder dit jaar 1 van de 3 winnaars van de Barkley Marathons, de zwaarste loopuitdaging ter wereld. Nu is het tijd voor rust zo laat hij aan de media weten. “Het is een boerenjaar geweest, zeker nu met dit record. Ik ga de tijd nemen om dit te appreciëren voor wat het waard is. Het komende jaar doe ik geen wedstrijden. Ik ga genieten van het gezin, lekker gaan eten en met vrienden op café. Rust,” aldus Karel Sabbe.