Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jonathan Wayaffe wint internationale Triathlon XL de Gerardmer in Frankrijk, nog 2 Belgische triatleten in top-5
Jonathan Wayaffe wint de Triathlon XL de Gerardmer (foto: Triathlon Gerardmer/Kevin Douay)
Nieuws

Jonathan Wayaffe wint internationale Triathlon XL de Gerardmer in Frankrijk, nog 2 Belgische triatleten in top-5

De Belgische triatleet Jonathan Wayaffe heeft zaterdag de Triathlon XL van Gerardmer gewonnen, één van de gerenommeerde long distance triatlons in Frankrijk die niet onder één van de grote internationale labels valt. Minder dan een week geleden pakte de 27-jarige triatleet uit Mechelen nog zilver op het Europees Kampioenschap halve triatlon in Menen. In Frankrijk was JoJo niet de enige sterke Belg, er finishten nog twee landgenoten in de top-5.

Jonathan Wayaffe moest in Gerardmer stevig in de achtervolging op topfavoriet William Mennesson die een sterk fietsnummer neerzette. Maar in het lopen stond er geen maat op Wayaffe. De triatleet van het LTTD-Oilservice team pakte een knappe overwinning in 4u23’46 met 40 seconden voorsprong op de Italiaan Mattia Ceccarelli en 1’52 op Mennesson die derde werd. Achter de Franse topfavoriet finishten Victor Alexandre en Tom Vaelen op plaatsen 4 en 5. Belgisch kampioen aquabike Niels Vanhove werd 22ste.

Bij de dames werd het een Zwitsers feestje, met drie Zwitserse triatletes in de top-5. Julie Derron pakte de overwinning in 4u49’58 voor haar landgenote Alannis Siffert en de Deense Camilla Pedersen, vorige week ook nog sterk presterend op het EK in ons land. De Duitse Svenja Thoes werd vierde en de vijfde plek ging naar de Zwitserse Emma Bilham.

Uitslag Triathlon XL Gerardmer 2023