Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sterke prestaties van Belgische triatletes in World Cup triatlon van Valencia, Gwen Jorgensen wint nog eens
Gwen Jorgensen wint de World Cup triatlon in Valencia (foto: World Triathlon/Ben Lumley)
Nieuws

Sterke prestaties van Belgische triatletes in World Cup triatlon van Valencia, Gwen Jorgensen wint nog eens

De Amerikaanse triatlete Gwen Jorgensen heeft zaterdag voor spektakel gezorgd in de World Cup triatlon van Valencia want ze won er haar eerste grote internationale triatlon in haar comeback seizoen. De olympische kampioene van Rio 2016 mikt nog voluit op de Mixed Team Relay in Parijs volgend jaar, maar kon zich voorlopig nog niet helemaal doorzetten, tot dus nu in Valencia. Ook de Belgische triatletes Jolien Vermeylen en Valerie Barthelemy waren zaterdag goed mee in de grote kopgroep bij de vrouwen, met een sterke vijfde plaats voor Jolien. Bij de mannen zat Arnaud Mengal al te ver na het zwemmen, hij werd 30ste.

Mooie vijfde plaats voor Jolien Vermeylen

De finish van Jolien Vermeylen in de World Cup triatlon in Valencia (foto: World Triathlon/Ben Lumley)
De finish van Jolien Vermeylen in de World Cup triatlon in Valencia (foto: World Triathlon/Ben Lumley)

De vreugde was groot bij Gwen Jorgensen na haar eerste overwinning van haar comeback-seizoen. Na haar olympische titel in 2016 richtte ze zich op marathon lopen en werd ze mama. Maar ondertussen rijpte het plan om een comeback te maken om aan de Mixed Team Relay mee te doen in Parijs, een discipline die in haar tijd nog niet echt bestond. In Valencia was ze zaterdag de beste van een grote kopgroep van 22 dames. Daarbij zaten ook Valerie Barthelemy en een alweer sterke Jolien Vermeylen.

Claire Michel had de aansluiting gemist en volgde in een achtervolgende groep maar wel al op vier minuten. Zij zou nog 21ste worden. Katrien Maes, vorige week brons op het EK aquatlon, was in de nasleep van Menen nog wat ziek en gaf op. Gwen Jorgensen won in Valencia in 1u55’01 met 16 seconden voorsprong op de Duitse Nina Eim. Haar landgenote Marlene Gomez werd zeven seconden later derde. Jolien Vermeylen werd vijfde op 1’05 van Jorgensen, Valerie Barthelemy liep naar de 13de plaats op 2’13.

Uitslag vrouwen World Cup triatlon Valencia 2023

Spaanse winst, Arnaud Mengal in 3de groep

Bij de mannen liep onze landgenoot Arnaud Mengal al snel achter de feiten aan. Na een minder zwemnummer op de 1.500 meter zwemmen, zat hij in de 40 km fietsen in een derde groepje van zeven triatleten. Vooraan smolten de twee groepen samen en van terugkeren uit de achtergrond was geen sprake meer. De Spaanse triatleet David Cantero won voor eigen volk in 1u41’10 na een spannende spurt met de Duitser Lasse Priester. De Italiaan Michele Sarzilla werd derde op 16 seconden. Arnaud Mengal liep naar de 30ste plaats in 1u45’57 op 4’37 van Cantero.

Uitslag mannen World Cup triatlon Valencia 2023