Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Lotte Claes pakt brons in WK Powerman duatlon in Zofingen, Seppe Odeyn vijfde in snelste WK ooit
Simon Jorn Hansen duikt voor het eerst in de geschiedenis onder de 6 uur in Zofingen (foto: 3athlon.be)
Duathlon

Lotte Claes pakt brons in WK Powerman duatlon in Zofingen, Seppe Odeyn vijfde in snelste WK ooit

Op het wereldkampioenschap Powerman duatlon in het Zwitserse Zofingen heeft duatlete/wielrenster Lotte Claes een knappe bronzen medaille behaald. Seppe Odeyn kon na een inhaalrace in een bijzonder snelle race, waarbij wereldkampioen Simon Jorn Hansen voor het eerst onder de 6 uur dook, nog een vijfde plaats uit de brand slepen. In de zwaarste duatlon van het seizoen, met 15 km lopen, 150 km fietsen en 30 km lopen gingen de wereldtitels naar Denemarken en Duitsland.

Bij de vrouwen gingen de Duitse Merle Brunnee en de Zwitserse Melanie Maurer aan de leiding. Lotte Claes rukte op de fiets op naar de derde plaats, maar in het laatste lopen bleek het verschil te groot om nog mee te spelen voor de overwinning. Wielrenster en duatlete Merle Brunnee pakte de wereldtitel in 6u45’03. Melanie Maurer werd tweede op 3’31. Lotte Claes haalde het brons binnen op 8’44. Debbie Sanders werd negende in 7u44.

Uitslag WK Powerman Duatlon Zofingen vrouwen elite 2023

Voor het eerst onder 6 uur

De wedstrijd werd bij de mannen hard gemaakt door een kopgroep van 4 met de Franse topfavoriet Emile Blondel-Hermant, de Duitser Fabian Holbach, de Deen Simon Jorn Hansen en de Slovaak Ondrej Kubo. Seppe Odeyn zat in een achtervolgend trio met de Nederlanders Daan De Groot en Wout Driever maar zij verloren al ruim vijf minuten op de koplopers.

In het lopen pakte de Simon Jorn Hansen uit met een sterk nummer. De Deen, in 2021 al een keer vijfde in Zofingen zorgde voor dé verrassing en pakte de wereldtitel in 5u55’39. Daarmee is hij de eerste atleet in de geschiedenis die onder de 6 uur duikt in Zofingen. Emile Blondel-Hermant pakte het zilver op 7’10. Het brons ging naar Fabian Holbach op 8’12 van de Deen. Seppe Odeyn werd nog knap vijfde in 6u12’15 op 16’35. Sander Heemeryck werd 7de in 6u18’46. Bernd Van Snick pakte de achtste plaats in 6u19’29.

Uitslag WK Powerman Duatlon Zofingen mannen elite 2023