Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tim Van Hemel wint spannende BBB triatlon voor eigen volk, Odil Wittemans van start tot finish aan kop
Tim Van Hemel wint voor eigen volk in de BBB triatlon in Balen (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Tim Van Hemel wint spannende BBB triatlon voor eigen volk, Odil Wittemans van start tot finish aan kop

Triatleten Tim Van Hemel en Odil Wittemans hebben de BBB triatlon in Balen gedomineerd, de memorial Ben Mariën aan sportsite Bleukens in Balen, vandaar de 3 B’s in de titel. Van Hemel pakte de overwinning voor eigen volk in een uiteindelijk nog spannende strijd met Lommelse triatleet Pieter Vanderhenst. Bij de vrouwen kregen we een one-woman-show van de Leuvense Odil Wittemans, die als derde overall uit het water kwam na 1.500 meter zwemmen en van start tot finish aan de leiding ging.

Odil Wittemans van start tot finish

Odil Wittemans wint de BBB triatlon in Balen (foto: 3athlon.be)
Odil Wittemans wint de BBB triatlon in Balen (foto: 3athlon.be)

Door blauwalg moest Triamo uitwijken naar de Zilvermeerhaven van Port Aventura in Mol voor het zwemonderdeel, maar de reacties waren wel lovend, met een spectaculaire Australian Exit op het zandstrandje. Arne Huygens en Tim Van Hemel kwamen als eersten uit het water na 1.500 meter zwemmen, met niet ver achter hen de eerste vrouw Odil Wittemans. De Leuvense triatlete ging van start tot finish aan de leiding en pakte een knappe overwinning in 2u10’24 met 4’34 voorsprong op Deborah Van Gossum. Dorien Heylen bleef in de strijd om de derde plaats nog net uit de greep van thuisatlete Birgit Massagé. Dorien werd derde in 2u17’26. Exact tien seconden later werd Birgit voor eigen volk vierde voor Hanne Hoskens.

Tim Van Hemel tegen sterke Pieter Vanderhenst

Bij de mannen ging Tim Van Hemel er stevig tegenaan in de 40 km fietsen. Lommelse triatleet Pieter Vanderhenst kon de schade beperken tot 2’45. Daarachter viel er al een groter gat naar de andere achtervolgers met onder andere Jeroen Vandael, Lars Baeyens en Emiel Torfs. In de 10 km lopen kwam Pieter Vanderhenst nog stevig opzetten, maar voor eigen volk hield Tim Van Hemel, in voorbereiding op Ironman Emilia Romagna, de leidersplaats vast. Tim pakte een verdiende zege in Balen in 1u48’44 met 51 seconden voorsprong op Pieter Vanderhenst. Desselaar Jeroen Vandael werd derde op net geen 4 minuten, na een fel duel met Lars Baeyens die vierde werd. Jonge belofte Emiel Torfs pakte een mooie vijfde plaats voor de heroptredende Sanne Swolfs. Ook meervoudig militair kampioen triatlon Hans Moonen deed zijn comeback na vijf jaar. Hij werd verdienstelijk 15de.

Uitslag BBB triatlon Balen 2023