Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Stenn Goetstouwers derde achter Duitse WK-toppers in 70.3 Ironman triatlon Zell-am-See
Stenn Goetstouwers (r) op het podium van de 70.3 Ironman Zell-am-See (foto: Stenn Goetstouwers RR)
Nieuws

Stenn Goetstouwers derde achter Duitse WK-toppers in 70.3 Ironman triatlon Zell-am-See

De Athletes For Hope triatleet Stenn Goetstouwers is zondag heel knap derde geworden in de 70.3 Ironman Zell-am-See achter twee Duitse triatleten die een week eerder nog zilver en brons pakten op het WK 70.3 Ironman in Lahti. Voor Goetstouwers was het een mentale opsteker in de voorbereiding op Ironman Emilia-Romagna na een seizoen van ups en downs. Frederic Funk domineerde de wedstrijd in Zell-am-See.

Kersvers vice-wereldkampioen 70.3 Ironman Frederic Funk kwam na 1.900 meter zwemmen met 1’11 achterstand als vierde uit het water maar pakte alweer uit met een bijzonder sterke fietsproef in Zell-am-See. Na 90 km fietsen had hij al een voorsprong van 2’48 op snelste zwemmer Manner en 4’52 op Jan Stratmann, de nummer 3 van het WK in Lahti. Stenn Goetstouwers kwam in het spoor van Andi Dreitz als vijfde in T2 toe op 6’11 van Funk.

In de halve marathon verloor Magnus Manner al snel terrein op Funk, terwijl Stratmann en Goetstouwers oprukten. Het verschil met Funk bleef echter constant rond de vijf minuten. De winst ging dan ook naar Frederic Funk in 3u49’56 met 4’50 voorsprong op Jan Stratmann. Achter deze wereldtoppers werd Stenn Goetstouwers heel knap derde in 3u55’19 op 5’23 van Funk. Andi Dreitz werd vierde voor Arne Leiss.

Droomdebuut voor Jarno Cuypers

Bij de vrouwen pakte Daniela Bleymehl de overwinning in 4u19’18 met 2’33 op haar landgenotes Daniela Kleiser en Franziska Reng. Bij de age groupers maakte Jarno Cuypers een droomdebuut. In zijn eerste halve triatlon werd hij meteen vierde in een mooie tijd van 4u19’08. Het leverde hem zilver op in de M18 categorie. In diezelfde leeftijdsgroep werd Matthias Tribout vijfde, terwijl Thomas Van Looy zesde werd bij de M25. Kris Govers pakte ook al een vijfde plaats in de M60 categorie. Emma Van der Stockt deed na Challenge Geraardsbergen haar tweede halve triatlon en behaalde brons in de F18 categorie.