Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Horrorcrash van triatlete na zwieper van ploeggenote “Het was per ongeluk”
Triatlete Nicole Van der Kaay crasht hard in de nadarhekkens na een zwieper van ploeggenote Alice Betto (foto: 3athlon.nl)
Nieuws

Horrorcrash van triatlete na zwieper van ploeggenote “Het was per ongeluk”

In de Super League Triathlon in Toulouse knalde de Nieuw-Zeelandse triatlete Nicole Van der Kaay hard in de dranghekkens nadat ze een ‘kwak’ kreeg van haar ploeggenote, de Italiaanse triatlete Alice Betto. De spectaculaire beelden gingen zondag en maandag vlot rond op social media en het ziet er dan ook uit als een horrorcrash, iets wat je eerder zou verwachten in de massaspurt van een wielerwedstrijd dan in een triatlon. Nicole Van der Kaay kwam er met de schrik vanaf en neemt Alice Betto niks kwalijk. De Italiaanse bood ondertussen al ruim haar verontschuldigingen aan en verklaarde dat het allemaal per ongeluk gebeurde.

Geen verwondingen bij Nicole Van der Kaay

Op de beelden is duidelijk te zien hoe Alice Betto een enorme zwieper maakt naar rechts en zo haar ploeggenote Nicole Van der Kaay de dranghekkens in knalt. De crash ziet er spectaculair uit, maar gelukkig staat Van der Kaay meteen weer recht. Ze houdt geen verwondingen over aan de valpartij.

Alice Betto: “Het spijt me, het was een ongeluk”

Na afloop kreeg Betto vrij snel behoorlijk veel haatreacties over zich heen, omdat ze de duw expres zou hebben uitgedeeld. Dat was echter niet zo en zelfs Van der Kaay gaf na afloop aan dat het om een ongeluk ging. Hieronder ook de reactie van Betto zelf, die zichtbaar was aangeslagen na de crash

Omstreden jury beslissingen

De winst in de Super League Triathlon van Toulouse ging naar de Britse Kate Waugh en de Franse triatleet Leo Bergere. Maar die laatste had eigenlijk een penalty moeten krijgen omdat hij voorbij de afstaplijn van de fiets sprong, al gebeurde dat in dezelfde fase als waarin Hayden Wilde dacht dat hij nog een extra ronde moest fietsen terwijl hij eigenlijk moest wisselen. Bij de vrouwen was er dan weer veel commentaar op de diskwalificatie van de Luxemburgse Jeanne Lehair, die nota bene in Toulouse woont. Ze deed de riempjes van haar helm vast, of dat was alleszins de bedoeling. Maar het riempje kwam los. Ze keerde nog terug om alsnog de helm vast te maken, maar kreeg toch een zure penalty die resulteerde in een DSQ.