Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
WK Ironman zonder titelverdediger, uittredend wereldkampioen Gustav Iden zet punt achter belabberd seizoen
Gustav Iden werd in 2022 wereldkampioen Ironman in Hawaii (foto: 3athlon.be/David Pintens)
Nieuws

WK Ironman zonder titelverdediger, uittredend wereldkampioen Gustav Iden zet punt achter belabberd seizoen

Dat de Noorse triatleet Gustav Iden zijn wereldtitel Ironman niet zou verdedigen dit weekend in Nice was al langer duidelijk, maar net nu kondigt Iden aan dat hij een punt zet achter zijn rotslechte seizoen 2023. Na een zeer moeizaam jaar – met tegenvallende prestaties en het overlijden van zijn moeder – laat Iden nu weten dat hij dit jaar niet meer in actie komt. Samen met coach en dokter is besloten het seizoen te beëindigen omdat hij kampt met een achillespeesblessure. Het grote plan van Iden was om zich na de wereldtitel Ironman vorig jaar in Kona opnieuw te richten op de olympische afstand, maar Parijs 2024 is voor hem op dit moment nog erg ver.

“Ik voel me eerlijk gezegd opgelucht. Dit jaar werd ik keer op keer op de proef gesteld en ik heb het gevoel dat ik iedere keer heb gefaald. Ongeacht wat ik deed: 2023 werd sowieso geen goed jaar. Om nu geblesseerd te raken is de laatste mislukking die dit seizoen beëindigt.” Iden laat weten dat hij vanwege het opnemen van een video wel naar Nice gaat. “Het is pijnlijk om wel in Nice te zijn, maar niet te racen. Maar ik zal weer aan de startlijn verschijnen: de plek waar ik hoor.” Ook zijn landgenoot Kristian Blummenfelt toonde op social media een vliegtuigticket voor Nice, maar het lijkt haast uitgesloten dat hij alsnog aan de start zou komen.