Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jelle Geens tankt vertrouwen met zege in Grand Prix triatlon in Quiberon
Jelle Geens wint de GP triatlon in Quiberon (foto: ActivImages/FBoukla)
Nieuws

Jelle Geens tankt vertrouwen met zege in Grand Prix triatlon in Quiberon

Jelle Geens heeft dit weekend de triatlon van Quiberon gewonnen, een sprinttriatlon die deel uitmaakt van het Franse Grand Prix triatloncircuit. Na een snelle wissel ging hij in de 5 km alleen aan de leiding en hoewel Nathan Grayel en Jacob Birthwistle nog sterk kwamen opzetten, liep Jelle toch naar een mooie overwinning. Hij pakte de winst in 55’04 en was exact 10 seconden sneller dan Grayel en Birthwistle. Voor Jelle was het een deugddoende zege, dat is ook duidelijk te zien bij zijn zegegebaar aan de finish in de race movie hieronder. Op training liep het de laatste tijd al erg goed, maar op wedstrijden kwam het er nog niet helemaal uit.

Deugddoende zege voor Jelle

Noah Servais 11de

Jelle Geens was niet de enige Belg die het goed deed in Quiberon. Kersvers Europees kampioen aquatlon Noah Servais werd knap elfde op 37 seconden van Jelle. Beide triatleten doen op 21 oktober overigens ook mee aan Challenge Vieux Boucau, de halve triatlon waar ook onze hoofdredacteur zijn debuut maakt. Joris Basslé werd 38ste in Quiberon, Adrien Deharre 46ste en Jorre Van De Weyer 61ste.

Russisch goud en zilver bij de vrouwen

Bij de vrouwen kregen we een opvallende 1 en 2 voor Rusland. Het gebeurt nog altijd niet vaak dat Russische atleten in internationale competities kunnen uitkomen. Valentina Riasova en Diana Isakova zorgden voor goud en zilver voor Les Sables Vendees. De Australische Kira Hedgeland werd derde. Hannelore Willen finishte op een degelijke 35ste plaats.Lotte Vandekerckhove werd 54ste en Laura Swannet 63ste.

Uitslag GP triatlon Quiberon 2023