Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatleten Ruben en Birgit testen BTTLNS Nemean pro aero trisuit: “Kleine details, grote wattages”
Ruben Geys en Birgit Massagé testen de BTTLNS Nemean Pro Aero trisuit (foto: BTTLNS)
Extra

Triatleten Ruben en Birgit testen BTTLNS Nemean pro aero trisuit: “Kleine details, grote wattages”

Triatleten Ruben Geys en Birgit Massagé hebben de afgelopen weken uitvoerig getraind en geracet met de nieuwe BTTLNS Nemean pro aero trisuit en zijn zeer tevreden over hun bevindingen. “De trisuits van tegenwoordig zijn zóveel beter dan vroeger. Je voelt je gedurende de wedstrijd een stuk beter, hebt geen last van schuurplekken en ook zadelpijn behoort tot het verleden. De BTTLNS Nemean pro aero trisuit is echt een mooi voorbeeld van de steeds beter wordende trisuits.” We spreken de twee atleten over het belang van een goede trisuit en waarom juist dit model zo in die behoefte voorziet.

“We doen allebei al jaren aan triatlon en hebben trisuits de afgelopen jaren dus enorm zien ontwikkelen”, leggen de twee meer dan verdienstelijke Belgische atleten uit. “Met trisuits heb je heel vaak dat ze tijdens het fietsen goed zitten, maar dat ze tijdens het lopen beginnen te flubberen. Of juist andersom; tijdens het lopen zit ‘ie perfect, terwijl je op de fiets merkt dat het net niet comfortabel genoeg is. De BTTLNS Nemean pro Aero trisuit lost dat probleem voor ons volledig op. We hebben nog nooit zo’n goed passende broek gehad en door de rits aan de voorkant wat korter te maken, blijft de bovenkant van het trisuit ook perfect aansluiten.”

“Het gaat om kleine, maar belangrijke details

Het nieuwste trisuit van BTTLNS zou onder andere gemaakt zijn om ‘maximale aerodynamica’ te bereiken en volgens Geys en Massagé is dat ook zo. Dat heeft onder andere te maken met de langere mouwen en broekspijpen die voor de Nemean pro Aero trisuit zijn gekozen. “Uit windtunneltesten die we gedaan hebben, blijkt gewoon dat je aerodynamischer bent met mouwen. Met deze trisuit hoef ik lagere wattages te trappen om even snel te zijn. Ja, het gaat om kleine details, maar het maakt wel degelijk verschil.”

De langere mouwen en broekspijpen hebben – zo vertelt vooral Massagé – ook een ander groot voordeel. “Je verbrandt veel minder snel. De meeste triatleten zijn bekend met het probleem dat de schouderbladen verbranden als je een trisuit zonder mouwen draagt, zelfs als je blijft insmeren, maar daar heb je met dit pakje natuurlijk geen last van. Zeker voor recreanten die lange wedstrijden voor de boeg hebben, is dit echt ideaal en kan ik de BTTLNS Nemean pro aero trisuit meer dan aanraden.”

Beste Italiaanse zeem in een trisuit

De BTTLNS Nemean pro aero trisuit richt zich dan ook vooral op de atleet die racet over de Middle Distance of Long Distance. “De rits aan de voorkant is heel comfortabel, omdat je tijdens de race perfect kunt koelen. De opbergvakken aan de achterkant geven genoeg mogelijkheid om voeding mee te dragen. Maar het mooiste is echt dat je niet bang hoeft te zijn voor een flubberend pakje; dit trisuit zit meer dan geweldig rond het hele lichaam.” Daarnaast loven beide atleten het zeem in het pakje en dat mag geen wonder heten, want volgens BTTLNS gaat het om misschien wel het beste Italiaanse zeem in een trisuit. “De 226 Xtreme TRI-padding is ons Italiaanse antwoord op de groeiende vraag naar een zeem die geschikt is voor de 70.3 en volledige triatlon afstanden. De beste bescherming en de meest comfortabele pasvorm komen samen in onze nieuwste zeem.”

Meer informatie over de BTTLNS Nemean pro aero trisuit vind je op deze pagina.