Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Broers De Smet pakken drie keer goud op EK cross duatlon, Carabin pakt zilver
De drie broers De Smet bij het EK cross duatlon in Italie (foto: Loic Helin RR)
Multisports

Broers De Smet pakken drie keer goud op EK cross duatlon, Carabin pakt zilver

De broers Thibaut, Nicolas en Matteo De Smet zijn vrijdag in het Italiaanse Riva del Garda, bij Trentino, Europees kampioen cross duatlon geworden. Thibaut klopte bij de elites landgenoot Sebastien Carabin, die eerder dit seizoen Thibaut nog van de wereldtitel hield op het WK cross duatlon. Nicolas De Smet pakte goud bij de beloften. En bij de juniores ging het goud naar Matteo De Smet.

Een sowieso al superdruk triatlonweekend, met zaterdag het EK long distance triatlon in de Challenge Almere-Amsterdam en zondag het WK Ironman in Nice, is vrijdag al begonnen met het Europees kampioenschap cross-duatlon. Slechts 9 elites en beloften stonden er bij de mannen aan de start. Bij de junioren waren de mannen met vijf. De overmacht van de Belgen was al vrij snel duidelijk. Al in de eerste run gingen Thibaut De Smet en Sebastien Carabin samen aan de leiding met een mooie voorsprong op drie Italiaanse achtervolgers en Nicolas De Smet.

In het mountainbiken reed Thibaut weg van Sebastien. De oudste van de broers De Smet hield de koppositie vast en pakte het Europees goud. Thibaut De Smet werd Europees kampioen in 1u27’53 met 58 seconden voorsprong op Sebastien Carabin. De Italiaan Alessandro Saravalle pakte voor eigen volk het brons op net geen 4 minuten van De Smet. Nicolas De Smet liep als zesde binnen en pakte daarmee het goud bij de beloften.

Eerder op de dag was Matteo De Smet al duidelijk de beste op het EK bij de juniores. De jongste broer De Smet werd Europees kampioen in 49’58 met 1’06 voorsprong op de Italiaan Lukas Lanzinger.

Uitslag EK cross duatlon 2023