Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Deense triatleet die slot inpakte van winnaar Lanzarote toch niet op WK Ironman, ook geen Bart Aernouts
Bart Aernouts (l) op het podium van de Ironman Nice eerder dit jaar (foto: 3athlon.be/Michaël Schouwaerts)
Nieuws

Deense triatleet die slot inpakte van winnaar Lanzarote toch niet op WK Ironman, ook geen Bart Aernouts

Het WK Ironman zondag in Nice dreigt om meer dan 1 reden een schim te worden van het traditionele WK in Hawaii, want naast het ontbreken van titelverdediger Iden en nummer 3 van vorig jaar Blummenfelt, staan er nu nog slechts 41 van de 55 gekwalificeerde pro-triatleten op de startlijst. Voor ons land is de meest opvallende afwezige onze landgenoot Bart Aernouts die na een elleboogbreuk helaas moet afzeggen voor Nice. Maar ook schaduwfavoriet Daniel Baekkegard zal er niet bij zijn, hij is na Singapore nog steeds ziek. En nog opvallender: de Deense triatleet Oliver Martinussen, die in mei het slot van Lanzarote-winnaar Arthur Horseau inpikte, is er uiteindelijk ook niet bij.

Het lijstje pro’s aan de start van het WK in Nice wordt steeds kleiner, met meer en meer triatleten die lieten weten niet te racen zondag in het WK dat voor het eerst in de geschiedenis van Ironman buiten de Verenigde Staten wordt gehouden. Voortaan racen de vrouwen en de mannen apart. De mannen hebben dit jaar Nice, de vrouwen racen in Kona in oktober. Van de 55 gekwalificeerde triatleten voor het WK zijn er nog 41 over die op de startlijst staan. Naast Bart Aernouts, eerder dit jaar nog op het podium van de reguliere Ironman Nice, en een zieke Daniel Baekkegard ontbreekt ook Jesper Svensson die de voorkeur geeft aan Challenge Almere-Amsterdam op zaterdag.

En ook de man die een hoop haatreacties over zich heen kreeg toen hij in mei het WK-slot van Arthur Horseau overnam, komt uiteindelijk niet aan de start. Nadat Ironman Lanzarote winnaar Horseau te laat opdaagde voor de slot award ceremony, nam Oliver Martinussen, die 6de werd, zijn slot over in de roll-down. Horseau kreeg ondertussen een wild card en is volgens ons één van de favorieten voor de zege. Maar een geblesseerde Martinussen heeft nu zelf afgezegd. Eerder had ook al Max Neumann zich afgemeld, die nog last heeft van de gevolgen van een valpartij.