Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Menno Koolhaas breekt parcoursrecord en pakt goud in Almere, Els Visser zorgt voor Nederlandse dubbel op EK
Menno Koolhaas breekt het parcoursrecord in Almere (foto: Challenge Family/Jose Luis Hourcade)
Nieuws

Menno Koolhaas breekt parcoursrecord en pakt goud in Almere, Els Visser zorgt voor Nederlandse dubbel op EK

Menno Koolhaas en Els Visser hebben voor dubbel Nederlands goud gezorgd op een supersnel Europees kampioenschap long distance triatlon in Almere. Menno Koolhaas zette in 7u36’36 een heel straf nieuw parcoursrecord neer. Ook Els Visser was voor eigen volk supersnel en dook onder de 8u40. Pamphiel Pareyn, de enige Belgische triatleet op dit Europees kampioenschap, viel uit tijdens het fietsonderdeel.

Milan Brons zat al vanaf het zwemmen goed mee vooraan in de wedstrijd en nam samen met de Zweed Jesper Svensson de leiding in de 180 km fietsen. In de slotfase kwamen ook titelverdediger Kieran Lindars en Andrew Starykowicz aansluiten. Met vier vertrokken ze voor een bloedhete marathon. Menno Koolhaas had duidelijk de snelste loopbenen. Hij knalde in een toptijd naar de Europese titel en brak in 7u36’36 niet alleen het Nederlands record maar ook het parcoursrecord. Een strompelende Kieran Lindars kon zich nog net over de finish hijsen voor de zilveren medaille, beelden die deden denken aan Julie Moss. Het brons ging naar Almeerder Milan Brons die ook een fantastische wedstrijd deed.

Els Visser wint in supersnelle 8u36

Els Visser Europees kampioene in een toptijd in Almere (foto: Challenge Family/Jose Luis Hourcade)
Els Visser Europees kampioene in een toptijd in Almere (foto: Challenge Family/Jose Luis Hourcade)

Bij de vrouwen was Els Visser duidelijk de sterkste. Ze had een sterk zwemnummer in de 3,8 km zwemmen en ging in het spoor van Renee Kiley mee aan de leiding in de 180 km fietsen. Op de marathon stond er geen maat op Visser. Terwijl Kiley nog helemaal instortte, werd het ook bij de vrouwen een Nederlands feestje. Els Visser pakte de Europese titel in een supersnelle in 8u36’24. In een spannend duel ging ook het zilver naar Nederland. Marlene De Boer werd tweede in 8u43’09 met 14 seconden op de Deense Katrine Graesboll.

Uitslag EK LD Triatlon Challenge Almere-Amsterdam 2023