Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Thuisploeg domineert kwarttriatlon in Mechelen, papa Joran Driesen wint
Joran Driesen sprint naar de zege in Hofstade (foto: Finishfoto.be/Jim De Sitter)
Nieuws

Thuisploeg domineert kwarttriatlon in Mechelen, papa Joran Driesen wint

Een week nadat hij voor het eerst papa is geworden, heeft Joran Driesen de kwarttriatlon van Mechelen gewonnen, een wedstrijd die gedomineerd werd door de triatleten van thuisclub SP&O Mechelen. Britt Heirman pakte de winst bij de vrouwen. In de sprinttriatlon ’s ochtends was SP&O ook baas in eigen huis met Tom Van Cappellen op het hoogste schavotje van het podium. Odil Wittemans ging van start tot finish aan de leiding bij de vrouwen.

De jaarlijkse traditie van het triatlonweekend Mechelen startte in de ochtend met een sprinttriatlon. Door de warme temperaturen werden er geen wetsuits toegelaten, en dat speelde onmiddellijk in het voordeel van de youngsters van SP&O. Jonas De Wachter, de jonge Adriaan Haesen, Emiel Torfs en Tom Van Cappellen  moesten enkel het gezelschap dulden van Ortwijn Van Stichel bij het binnenkomen in de eerste wissel. Een knappe samenwerking van de Mechelaars leidde op de fiets al snel tot een toptrio van Torfs, De Wachter en Cappellen. Met drie reden ze bijna een voorsprong van twee minuten bij elkaar op 20km.

Torfs moest halverwege de afsluitende loopproef vooraan passen maar kon zich de derde podiumplaats garanderen door de oprukkende Emilio Hernaert nog af te houden. Met eindsprint van bijna 200m kregen we met Tom Van Cappellen een mooie winnaar terwijl we Jonas de Wachter zich tevreden stelde met de tweede plaats.

Bij de dames stond er geen maat op Odil Wittemans. Reeds vanaf de start van het zwemmen  soleerde ze naar de winst van deze sprinttriatlon, en kon ze overall zelfs een mooie 16e laten noteren. Kaat van Eynde mocht als tweede dame op het podium na alweer een puike race. Jitka Laurent kon met een splijtend loopnummer en een lange eindsprint de laatste medaille voor haar winnen voor Shelsea Weyn en Kiara De Backer

Clean sweep van thuisploeg

Net als de zon naar de hoogste punt van de dag doorschoof startte de Cornelis Bedding Kwarttriatlon. Ook hier speelde de non-wetsuit swim in het voordeel van de jonge kleppers van SP&O. Balte Thijs, Seppe De Graef, Dieter Boeye en Joran Driesen moesten in de wisselzone wel nog het gezelschap dulden van het TDL duo Pep Delvaux en Hartwig De Smedt, maar door een taktisch steekspel konden de  SP&O’ers  al in de beginfase een team tijdrit opzetten om de rest van het veld weg te blazen. Na een snelle wissel bleef dit viertal voor bijna 5km samen. Balte Thijs, de jongste van de vier, moest de rol lossen en eindigde zo net naast het podium. Met nog een ronde te gaan kon ook Seppe De Graef het verschoeiende tempo niet meer aan en werd mooi derde. Net als op de sprintafstand kregen we een spectaculaire eindsprint te zien in het voordeel van Joran Driesen. Dieter Boeye pakte bijgevolg de tweede plaats.

De dames maakten er een minstens even mooie race van. Britt Heirman was de snelste zwemster en reed de fietsproef van deze stayerwedstrijd dan ook helemaal alleen. Karlien Claus kreeg het gaatje van 1 minuut, opgelopen tijdens de 1500m zwemmen, niet gedicht. Ze kwam wel tot op 30” wanneer ze de loopschoenen mocht aantrekken. Heirman plooide niet, en het duurde tot exact halverwege het lopen eer Claus aansluiting kon vinden. Net op dat moment kon Heirman een beetje versnellen moest Claus haar tempo stevig laten zakken door een pittige klop van de hamer. Heirman won uiteindelijk overtuigend voor Claus. Nina Van Aelst zorgde dan weer 45” later dat het podium van de dames in haar definitieve plooi lag.