Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Martine Peeters en Tuur Lemmens worden Limburgs kampioen triatlon in Hasselt
Martine Peeters wint de sprinttriatlon van Hasselt (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Martine Peeters en Tuur Lemmens worden Limburgs kampioen triatlon in Hasselt

De tweede editie van de sprinttriatlon van Hasselt was meteen ook het strijdtoneel van het Limburgs provinciaal kampioenschap, met de Lommelse triatlete Martine Peeters en thuisfavoriet Tuur Lemmens als verdiende winnaars. De wedstrijd werd noodgedwongen opgesplitst in twee delen. Door blauwalg kon er voor het tweede jaar op rij niet gezwommen worden in het kanaal in Kuringen. Deze keer vond het Iron Team Hasselt een waardig alternatief met een zwemonderdeel in het 50 meter openluchtzwembad van Hasselt in de ochtend. In de namiddag werd er dan gestart met 24 km fietsen en 5 km lopen op basis van de zwemtijden.

Het was absoluut geen verrassing dat Tuur Lemmens de snelste zwemtijd neerzette. Met een verschroeiend snelle 5’37 op de 500 meter zwemmen had hij meteen een mooi gaatje. Lemmens maakte er in de 24 km fietsen een stevige solo van, ondanks het beukwerk van Joris Aerden, die samen met Lars Baeyens en de verrassende Lander Mulkens in de achtervolging ging. Aerden kreeg te maken met een lekke band, maar gelukkig reed hij tubeless en kon hij wel doorgaan.

Tuur Lemmens kon zijn voorsprong in de 5 km lopen nog verder uitbouwen en won overtuigend en verdiend in 53’36, een snelle tijd, zeker in de bijzonder warme omstandigheden. Lars Baeyens, een dag eerder nog zevende in Hofstade, liep naar de tweede plaats op 2’01. Joris Aerden werd op 3’21 derde, vlak voor een sterk oprukkende Joakim Lauwers en Bart Vanoirbeek.

Bij de vrouwen zette Martine Peeters ’s ochtends in het Karpermolen zwembad met 6’55 de zevende tijd overall neer. Ze had een grote voorsprong van bijna een minuut op Sarah Verjans. Laurien Billen volgde op anderhalve minuut, maar kon halfweg het fietsen aansluiten bij Verjans. In de tweede fietsronde reed Sarah Verjans het gat dicht naar Peeters. Laurien Billen volgde iets verderop. In de 5 km lopen zette Martine Peeters orde op zaken. De triatlete uit Peer pakte een mooie overwinning én de Limburgse titel in 1u02’21. Sarah Verjans werd tweede op 46 seconden. Laurien Billen pakte de derde plaats op 1’17.

Uitslag sprinttriatlon Hasselt 2023