Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Stenn Goetstouwers maakt seizoen goed met geweldige sub-8 zege in Ironman Emilia-Romagna
Stenn Goetstouwers wint Ironman Emilia Romagna (foto: Michael Schouwaerts RR)
Nieuws

Stenn Goetstouwers maakt seizoen goed met geweldige sub-8 zege in Ironman Emilia-Romagna

De Athletes For Hope triatleet Stenn Goetstouwers heeft zaterdag de Ironman Emilia-Romagna gewonnen in Italië, de grootste overwinning in zijn carriere. Het was een deugddoende zege voor de Tank van Wuustwezel na een seizoen met ups en downs. Stenn had een topdag in de Italiaanse Ironman triatlon. Na een snel fietsonderdeel van 4u07 perste hij nog een geweldige marathon van 2u38 uit zijn benen. Hij haalde het in een fantastische tijd van 7u42’29 en was daarmee 45 seconden sneller dan David Macnamee. Met Tim Van Hemel op 8 hadden we nog een tweede Belg in de top-10.

Goetstouwers kwam als 8ste uit het water op 2’42 van de leiders. Hij kwam na 180 km fietsen als derde van de fiets op 1’01 van de Nederlandse leider Tristan Olij. Tim Van Hemel kwam als vijfde in de wisselzone. Stenn Goetstouwers had enorm sterke loopbenen en begon aan een fantastische marathon van 2u38. Halfweg in het lopen nam hij de leidersplaats over en die stond hij niet meer af, ook al kwam MacNamee nog sterk opzetten. Stenn Goetstouwers pakte de overwinning in een supersnelle 7u42’29. David Macnamee pakte de tweede plaats op 45 seconden. De Fin Henrik Goesch werd derde op 2’38. Tim van Hemel pakte een heel mooie achtste plaats in 7u55’12, ook zijn eerste sub-8.