Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Heemeryck wint eerste Ironman 70.3 Knokke
Pieter Heemeryck wint de IM 70.3 Knokke (3athlon.be/David Pintens)
Nieuws

Heemeryck wint eerste Ironman 70.3 Knokke

Na een stevige strijd kon Pieter Heemeryck het WK Ironman achter zich laten met een prachtige overwinning in Knokke. “Ik was heel gefrustreerd na mijn DNF op het WK. Na de race had ik een heel lastige nacht waarbij ik om 4u alweer wakker was.”

Na 1900m zwemmen in de Noordzee zagen we de Duitser Magnus Manner als eerste het strand oplopen. Samen met Dries Matthys had Heemeryck op dat moment een achterstand van 1’20”. “Na het zwemmen zat ik verder dan gehoopt, maar gelukkig kon ik op de fiets het gat op de koplopers snel dichten. De regen van afgelopen dagen zorgde voor steentjes in de bochten, wat het een uitdagend parcours maakte” aldus Heemeryck.

Samen met Kyle Smith en Willhelm Hirsch begon Heemeryck als leider aan het looponderdeel. Zowel Smith als Hirsch moesten halfweg het lopen lossen, waarna Heemeryck zijn voorsprong op Hirsch aan de finish kon uitbouwen tot 1 minuut. Met Kyle Smith die het lopen moest staken na 18km lag de race voor de derde podiumplek plots weer open. Die ging verrassend naar Harry Palmer, die met een bijzonder goed looponderdeel zijn eerste podium op een Ironman 70.3 wist te behalen. Ook de Belgen Dieter Comhair (7e) en Dries Matthys (8e) wisten nog een plek in de top-10 af te dwingen.

Na de finish was Heemeryck uiteraard heel tevreden met zijn prestatie: “Om nu in Knokke naar de overwinning te lopen is dan ook een hele opluchting, ik ben hier deels opgegroeid met mijn familie dus het voelde een beetje als een thuisrace. Het was niet mijn beste dag, waardoor het een hele zware race was. Ondanks de bewolking voelde het ook een warm, ik kreeg tijdens het lopen echt zin in een ijsje.”

Bij de dames zagen we een blitzstart van Lucy Buckingham die meteen een minuut voorsprong op eerste achtervolger Rosie Weston wist te verzamelen. In het fietsen bouwde ze die voorsprong op achtervolgers Lizzie Rayner, Emilie Morier, Nina Derron en Abigail Bedwell langzaam uit tot 5 minuten. Dat zou echter maar nipt voldoende blijken om de overwinning binnen te halen. Ryner zette een zeer sterk loopnummer neer en wist nog op een aantal seconden te komen. “Ik moest zeer diep gaan om de eerste plaats veilig te stellen en dacht dat ze me nog net voor de finish zou inhalen. Na een lastig jaar met veel blessures en gezondheidsproblemen is het fantastisch om hier als eerste over de meet te komen. “ aldus Buckingham.

Ook voor Ryner was het een eerste Ironman podium. “Ik ben super blij met deze prestatie, ik had een super goede dag en het gevoel dat ik de wedstrijd heel gecontroleerd kon afleggen. Het was jammer de sprint te verliezen maar kijk heel positief terug op deze wedstrijd.”

De Belgen Katrien Verstuyft en Jonie Vanhoutte finishten op een 7e en 15e plaats in een sterk deelnemersveld.