Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Maak kennis met de KICKR MOVE en de KICKR SHIFT.
Gear

Maak kennis met de KICKR MOVE en de KICKR SHIFT.

Wahoo bereid de KICKR-familie dit jaar uit met 2 nieuwe modellen. In september 2022 maakten we al kennis met de nieuwste fietstrainer van Wahoo met een directe wifi connectie. Nu, slechts één jaar later, komen er weer 2 nieuwe modellen uit. De KICKR MOVE en de KICKR BIKE SHIFT, beide trainers, zijn voorzien van nieuwe technologieën. 

KICKR MOVE

Binnen de fietstrainers van Wahoo staat de KICKR MOVE zeker boven aan de line-up wat betreft het realistische rijgevoel. De trainer is uitgerust met ingebouwde beweging op twee assen en KICKR’s legendarische vliegwieltechnologie. Dit maakt het mogelijk om vrij te bewegen tijdens het fietsen, waardoor een comfortabeler en meer realistisch rijgevoel wordt gecreëerd. Deze premium toevoeging zorgt ervoor dat er 8 inch voor- en achterwaartse beweging mogelijk is. Dit resulteert in een veel realistischer rijgevoel. 

Zeker bij het staan op de pedalen en het trekken van een flinke sprint geeft dit een veel comfortabeler gevoel. 

De KICKR MOVE is op dit moment de enige trainer op de markt waar deze functie is ingebouwd in de trainer. Het is niet meer nodig om een extra tool te gebruiken om dit gevoel te creëren, de fietstrainer blijft compact en behoudt het sterke vliegwiel wat we gewend zijn van Wahoo. Ondanks de bewegende assen blijft de KICKR MOVE zeer nauwkeurig met een mogelijke afwijking van maximaal 1%. Als we de KICKR MOVE vergelijken met de huidige KICKR is het enige verschil het gewicht van de trainer en is de MOVE 7kg zwaarder. Daar tegenover staat veel meer comfort!

De KICKR MOVE blijft ook compatibel met de KICKR CLIMB, enkel is hier de ‘climb adapter’  voor nodig zodat de CLIMB ook kan bewegen met de 2 assen. De adapter is makkelijk te bevestigen aan de onderkant van de CLIMB. Met deze setup kan er optimaal getraind worden en blijft het realistische gevoel behouden! 

De Wahoo KICKR MOVE heeft een adviesverkoopprijs van € 1.599,00 en is vanaf nu te koop bij de lokale Wahoo dealer. 

KICKR BIKE SHIFT

De KICKR BIKE SHIFT is het zusje van de huidige KICKR BIKE en maakt een high-end indoor bike setup voor iedereen toegankelijk. Zo zijn er nieuwe en bijgewerkte functies. Dankzij het nieuwe ontwerp en de dubbele V-snaar kon er een fiets ontwikkeld worden die in staat is meer dan 2200 watt vast te houden, tegen lagere kosten dan de KICKR BIKE. Daarnaast is ook het geluid van de trainer tot het minimum beperkt gebleven. Het verstellen van de fiets is eenvoudiger en sterker geworden door het nieuwe ontwerp van de quick-releases. Het instellen van de KICKR BIKE SHIFT is iets veranderd ten opzichte van de huidige KICKR BIKE. Maar ook bij de KICKR BIKE SHIFT is het gemakkelijk om de indoor bike via de app helemaal op maat in te stellen. Zo voel je amper verschil met je huidige wielrenfiets.

De KICKR BIKE SHIFT heeft dezelfde mogelijkheden wat betreft het kiezen van de schakelgroepen, Shimano, SRAM of Campagnolo. Echter heeft het zusje van de KICKR BIKE geen geïntegreerde klim/kantelfunctie en geen versnellingsdisplay. De KICKR BIKE heeft een stalen frame en de KICKR BIKE SHIFT heeft een aluminium frame. Dit is echter aan de looks van de KICKR BIKE SHIFT niet te zien en blijft het een fraaie fietstrainer om te zien!

Door de vernieuwende technologieën wordt het scala van indoor fietstrainers naar een hoger niveau getild waarin het realistische rijgevoel en comfort centraal staan. Door de komst van de KICKR BIKE SHIFT wordt ook een complete bike voor meer consumenten toegankelijk.

De Wahoo KICKR MOVE heeft een adviesverkoopprijs van € 1.599,00 en is vanaf nu te koop bij de lokale Wahoo dealer. De adviesverkoopprijs van de Wahoo KICKR BIKE SHIFT is € 2.999,00. Deze trainer is binnenkort eveneens verkrijgbaar bij de lokale Wahoo dealer.