Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Michael Weiss wint ingekorte Ironman Maryland, Quentin De Vos pakt knappe vijfde plaats
Michael Weiss wint Ironman Maryland (foto: Ironman/Getty Images/Patrick McDermott)
Nieuws

Michael Weiss wint ingekorte Ironman Maryland, Quentin De Vos pakt knappe vijfde plaats

Naast de vele Belgische pro-triatleten in de 70.3 Ironman Knokke-Heist en de Ironman Emilia-Romagna was er nog één Belg actief in de Amerikaanse Ironman van Maryland. Quentin De Vos werd er knap vijfde in een tijd van 7u15’05. Die snelle tijd was het gevolg van een tot 900 meter ingekort zwemnummer en een supersnel fietsparcours. Latere winnaar Michael Weiss zette een straffe 4u01 neer over de 180 km fietsen. Topfavoriet Sam Long greep in het lopen nog naast de twee Kona-slots.

In het ultrakorte zwemnummer zat alles redelijk dicht bij elkaar. Weiss en Long gingen in het fietsen aan de leiding en leken onder hun twee uit te gaan maken wie de Ironman Maryland zou winnen. Long ging lange tijd aan de leiding maar halfweg de marathon kwam Weiss hem voorbij. In de slotfase moest Long, die dit seizoen vooral op de 70.3 afstand focuste, de rol helemaal lossen. De Canadees Jason Pohl ging in de laatste 3 km nog op en over Sam Long. Michael Weiss won in 6u59’47 en kwalificeerde zich zo voor het WK Ironman in Kona in 2024. Jason Pohl werd op 3’49 tweede en claimde het tweede en laatste slot. Sam Long greep naast de kwalificatie. Hij werd derde op 5’20 voor Cody Beals. Onze landgenoot Quentin De Vos werd knap vijfde in 7u15’05 op 15’18 van Weiss.