Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wereldtitels shorttrack Xterra voor Denemarken en Frankrijk, Lucas Van Deynze 15de
Solenne Billouin wint WK shorttrack Xterra in Molveno (foto: Xterra RR)
Multisports

Wereldtitels shorttrack Xterra voor Denemarken en Frankrijk, Lucas Van Deynze 15de

In het Italiaanse Molveno is donderdag de eerste wedstrijd van de wereldkampioenschappen Xterra triatlon gehouden, het WK shorttrack bij de elite mannen en vrouwen. De Francaise Solenne Bilouin veroverde het goud bij de vrouwen voor de Nederlandse Diede Diederiks, dit weekend nog vierde in de 70.3 Ironman Knokke-Heist. Bij de mannen pakte de Deense triatleet Jens Emil Sloth Nielsen de wereldtitel na een spannende strijd. Onze landgenoot Lucas Van Deynze pakte de 15de plaats.

De shorttrack is net zoals in het mountainbiken een ultrakorte versie van het WK Xterra dat zaterdag op de planning staat. De triatleten moesten 300 meter zwemmen, 8 km mountainbiken en 3 km lopen. Jens Emil Sloth Nielsen voelde zich prima op deze korte afstand en klopte de Franse topfavoriet Arthur Serrieres in een spannende strijd.

Van Deynze 15de, Carabin 22ste

Nielsen won in 33’34 met 9 seconden voorsprong op Serrieres. De Amerikaan Sullivan Middaugh stapte in de voetsporen van zijn vader Josiah, die in 2015 wereldkampioen werd in Maui, met een verrassende bronzen medaille. Lucas Van Deynze was de beste Belg op de 15de plaats in 35’33 op 1’59 van Sloth Nielsen. Sebastien Carabin, die op het gewone WK tot de outsiders wordt gerekend, werd 22ste.

Diederiks pakt week na Knokke-Heist zilver

De Nederlandse triatlete Diede Diederiks is aan een straffe reeks bezig. Eerst werd ze Europees kampioene halve triatlon in Menen, vorige zondag greep ze na een valpartij in de 70.3 Ironman Knokke-Heist net naast een podiumplaats en donderdag pakte ze zilver op het WK shorttrack. Diederiks moest alleen topfavoriete Solenne Billouin voor zich dulden. De Francaise pakte het goud in 37’43 met 41 seconden voorsprong op Diederiks. De Zwitserse Loanne Duvoisin pakte exact een halve minuut later het brons.

Zaterdag gaat het gewone WK Xterra van start om 10 u. Sebastien Carabin en Lucas Van Deynze krijgen dan het gezelschap van Geert Lauryssen, Romain Loop en Tim Van Daele. Bij de vrouwen starten er geen Belgische triatletes.

Uitslag WK shorttrack Xterra Molveno 2023