Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Opnieuw Frans duel op WK Xterra, Sebastien Carabin net buiten top-10 in Molveno
Arthur Serrieres wint het WK Xterra in Molveno (foto: 3athlon.be)
Multisports

Opnieuw Frans duel op WK Xterra, Sebastien Carabin net buiten top-10 in Molveno

De Belgische cross-triatleten hebben zaterdag op het wereldkampioenschap Xterra, voor het tweede jaar op rij niet in Maui maar in het Italiaanse Molveno, niet kunnen meespelen voor de medailles. Sebastien Carabin was de beste landgenoot met een twaalfde plaats na een hele dag in de achtervolging. Vooraan kregen we alweer een Frans duel tussen Arthur Serrieres, die de wereldtitel pakte, en Felix Forissier.

Serrieres en Forissier maakten er een bijzonder spannende wedstrijd van op het schitterende parcours in de heuvelachtige Trentino-regio. De Italiaan Michele Bonacina was de snelste zwemmer, maar na 1.500 meter zwemmen waren de verschillen klein. Felix Forissier volgde op 30 seconden als 9de, Arthur Serrieres kwam als 14de uit het water op 40 seconden. De Belgen verloren één voor één veel tijd in het zwemonderdeel. Romain Loop en Lucas Van Deynze kwamen als 22ste en 25ste in de wisselzone op anderhalve minuut van Bonacina. Tim Van Daele verloor 3’38, Geert Lauryssen 4 minuten en outsider Sebastien Carabin moest al 5’17 gaan goedmaken.

In het mountainbiken gingen Serrieres en Forissier souverein aan de leiding. De twee Franse cross-triatleten bleven de hele tijd samen. De enige die in hetzelfde tempo rondfietste was Carabin, maar op die manier werd zijn achterstand er niet echt kleiner op, al kwam na het MTB-onderdeel de top-10 wel in zicht voor onze landgenoot. Na het mountainbiken volgde Ruben Ruzafa op een halve minuut van de twee Fransen. Maar in de 10 km lopen bleven de Fransen buiten schot.

Arthur Serrieres pakte het goud in 2u38’53 met 27 seconden voorsprong op Felix Forissier. Jens Emil Sloth Nielsen, die donderdag nog goud pakte op de shorttrack, liep nog sterk naar het brons op 2’29 voor Ruben Ruzafa en Sullivan Middaugh, zoon van ex-wereldkampioen Josiah Middaugh, die zelf ook deelnam en 13de werd, vlak achter Sebastien Carabin. Na een lange inhaalrace moest Carabin zich tevreden stellen met de 12de plaats op 8’44 van Serrieres. Lucas Van Deynze werd 21ste, Romain Loop 35ste, Geert Lauryssen 40ste en Tim Van Daele 45ste.

Uitslag WK Xterra 2023