Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Claire Michel 11de in Grand Final in Pontevedra, Beth Potter pakt winst én wereldtitel
Beth Potter is de nieuwe wereldkampioene triatlon na winst in de Grand Final in Pontevedra (foto: World Triathlon/Wagner Araujo)
Nieuws

Claire Michel 11de in Grand Final in Pontevedra, Beth Potter pakt winst én wereldtitel

Na het dramatische seizoenseinde bij de mannen op zaterdag met Dorian Coninx die verrassend de wereldtitel wegkaapte, kregen we ook bij de vrouwen een onverwachte wending met Beth Potter die de wereldtitel wegkaapte voor de neus van Cassandre Beaugrand. Potter won de Grand Final van de World Triathlon Championship Series en verzekerde zich zo van het goud. Claire Michel pakte in een seizoen van ups en vooral veel downs een mooie 11de plaats in Pontevedra, haar beste resultaat van het seizoen.

In het zwemmen zat alles nog dicht bij elkaar. Valerie Barthelemy en Jolien Vermeylen volgden op een 20-tal seconden van Olivia Mathias, Claire Michel kwam als 34ste uit het water op 34 seconden. In het fietsen geen Belgische dames in de aanvankelijke kopgroep van 15 triatletes, wel onder andere Taylor Spivey, Kate Waugh, Maya Kingma, Beth Potter en WTCS-leidster Cassandre Beaugrand. Het verschil met de achtervolgende groep bedroeg lang 45 seconden maar in de slotfase kwam de grote groep terug tot op 13 seconden.

Claire Michel was de enige Belgische die mee was in de achtervolgende groep. Jolien Vermeylen had niet haar dag en verloor meer dan 2 minuten, Valerie Barthelemy volgde op meer dan 3 minuten. In een spannend looponderdeel namen Kate Waugh en Beth Potter het voortouw. Cassandre Beaugrand had geen antwoord op de versnellingen van de twee Britse triatletes. Meer dan een derde plaats zat er voor de Francaise niet in en zo wipte Beth Potter met een ultieme versnelling in de slotfase nog op en over Beaugrand naar de winst in Pontevedra én de wereldtitel. Potter won in 1u53’19 met 18 seconden voorsprong op Kate Waugh. Beaugrand werd op 31 seconden derde voor Lisa Tertsch. Rachel Klamer verraste met een knappe vijfde plaats en kwalificeerde zich zo rechtstreeks voor Parijs 2024.

Met een mooie 11de plaats op 1’20 van Beth Potter zette Claire Michel haar beste resultaat van het seizoen neer. Jolien Vermeylen werd 34ste op 4’31. Valerie Barthelemy kwam als 54ste over de streep op 9’35. In het wereldkampioenschap ging het goud dus naar de Schotse Beth Potter. Cassandre Beaugrand pakt het zilver voor Frankrijk en het brons is ook voor Frankrijk, voor Emma Lombardi. Claire Michel eindigt als 25ste in het WK, Jolien Vermeylen als 29ste en Valerie Barthelemy als 61ste.

Uitslag Grand Final Pontevedra vrouwen 2023