Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jeroen Vandael wint seizoensafsluiter in Turnhout, Nederlandse Marleen Van Roessel snelste loopster
Jeroen Vandael wint de kwarttriatlon in Turnhout (foto:3athlon.be)
Nieuws

Jeroen Vandael wint seizoensafsluiter in Turnhout, Nederlandse Marleen Van Roessel snelste loopster

Het Belgische triatlonseizoen kreeg zondag zijn seizoensafsluiter met de HB-Accountants kwarttriatlon van Taxantria Turnhout aan de Nieuwe Kaai. Jeroen Vandael, de triatleet uit het naburige Dessel, zette er de kers op een al met veel ereplaatsen gevulde taart in een mooie strijd met drie met ook nog Lars Baeyens en Ruben Geys. Bij de vrouwen leken we even op weg naar een Nederlandse clean sweep, maar Birgit Massagé sleepte alsnog de derde plaats in de wacht. De Nederlandse Marleen Van Roessel was oppermachtig in de 10 km lopen.

In een bijzonder sfeervolle triatlon van Taxantria Turnhout hadden ze deze keer geen last van blauwalg en dus kon er voor het eerst in de jachthaven aan de Nieuwe Kaai gezwommen worden. Lars Baeyens ging in de 1.500 meter aan de leiding, Jeroen Vandael en Ruben Geys volgden op iets meer dan een minuut. De Kempenaars knalden het gat dicht in de 40 km fietsen en met drie doken ze de wisselzone binnen. Ruben Geys zette als eerste de aanval in, Lars Baeyens pareerde en Jeroen Vandael volgde op een meter of 20.

Vanaf de tweede loopronde trok Jeroen Vandael alle registers open. Hij liep steeds verder weg van Geys en Baeyens en sleepte een meer dan verdiende overwinning in de wacht. Jeroen Vandael won de kwarttriatlon in 2u00’48 met 1’31 op Ruben Geys. Lars Baeyens sloot een sterk slot van het seizoen af met de derde plaats op 2’37. Tom Steenackers liep nog sterk naar de vierde plaats voor Wouter Wuilmus en Diederik Pemen. Sterke master Dirk Baelus werd zevende overall, een knappe prestatie een week na zijn age group podium in de 70.3 Ironman Knokke-Heist!

Oranje boven in Turnhout

Marleen Van Roessel op het podium met Ingrid Eelkema (l) en Birgit Massagé (r) in Turnhout (foto: 3athlon.be)
Marleen Van Roessel op het podium met Ingrid Eelkema (l) en Birgit Massagé (r) in Turnhout (foto: 3athlon.be)

Bij de vrouwen gingen de Nederlandse triatletes Marleen Van Roessel en Ingrid Eelkema aan de leiding na het zwemmen. Eelkema trok stevig door op de fiets en kwam met ruime voorsprong terug het centrum van Turnhout binnen. Maar in de 10 km lopen stond er geen maat op Marleen Van Roessel. De triatlete van de Triatlon Vereniging Breda pakte de overwinning in 2u16’56 met 1’06 voorsprong op Ingrid Eelkema. Birgit Massagé mocht als eerste Belgische mee het podium op. De partner van Ruben Geys werd derde op 8’34.

Uitslag kwarttriatlon Turnhout 2023