Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
3MD en KTT eindwinnaars T3 Series, Menno Koolhaas en Nele Dequae winnen slotmanche in Hengstdijk
KTT met SMO-SCOTT en SP&O Mechelen op het podium van de T3 Series in Hengstdijk (foto: Johan Smolders RR)
Nieuws

3MD en KTT eindwinnaars T3 Series, Menno Koolhaas en Nele Dequae winnen slotmanche in Hengstdijk

Het Zamaro Kempisch Triatlon Team en Veldeman-WCUP 3MD Dendermonde zijn de eindwinnaars geworden van de T3 Series 2023. Zondag kregen we de finale van de T3 Team Series in het prachtige domein van Camping De Vogel in Hengstdijk, in het Nederlandse Hulst. Deze vierde race in het circuit werd eentje om duimen en vingers bij af te likken met een razendspannend duel  bij de heren tussen KTT-Zamaro en SMO-Scott. Het verschil in de tussenstand was slechts 4 punten, wat bracht dat de dagwinnaar ook de eindoverwinning op zak zou steken. 

Tuur Lemmens van TDL maakte deze sprintwedstrijd alweer hard in het zwemmen en soleerde naar de eerste wissel. Enkel Runar de Meulenaere zette enkele tellen later voet aan wal, maar zag dat hij de grote groep in zijn zog had. Eens op de fiets werden er in no-time waaiers getrokken waardoor een viertal  kon wegrijden. Niet zomaar een viertal, maar wel Ian Pennekamp en Dries Matthys voor KTT-Zamaro en Alexis Krug en Menno Koolhaas voor SMO-Scott. Ze reden bijna een minuut bij elkaar op een grote achtervolgende groep met de rest van de favorieten.

Menno Koolhaas, de getipte favoriet, deed wat van hem verwacht werd en liep dadeliik weg van zijn metgezellen. Hij pakte zo ook alweer een individuele overwinning in de T3 Team Series. De jonge Ian Pennekamp nestelde zich op de tweede plaats op minder dan 5” van de winnaar. Minder dan een week na zijn mooie prestatie op de Ironman 70.3 Knokke-Heist Belgium kon Dries Matthys toch voldoende loopsnelheid vinden om de laatste plaats op het podium in te nemen. De jonge papa Joran Driesen blijft in goede doen. Een week na zijn zege in de halve Openlakes triatlon liep hij vanuit de achtergrond naar de vierde plaats, net voor Raf De Dobbelaere en Alexis Krug.  

Het dagklassement van deze T3 Series werd zo dus gewonnen door KTT-Zamaro, voor SMO-Scott en SP&O. Met die zege stak de Kempische bende van Iron Mario ook de eindoverwinning op zak van de T3 Series 2023.

Uitslag T3 Series Hengstdijk mannen 2023

Nele Deqaue snelste loopster van groep van 8

Bij de dames lagen de kaarten in het klassement al eerder in hun plooi, met een grote voorsprong voor leidsters 3MD. Toch mochten we ons aan een spannende race verwachten met onze jonge talenten van TDL, 3MD en NLT. De zusjes Wittemans leidden zoals gewoonlijk de dans over de 750 meter zwemmen. Lotte Minnebo en Hannelore Willen konden wel hun wagonnetje aanhangen, maar plooiden eventjes wanneer de de TDL zussen fors aanzetten op de fiets. Ondanks de goede samenwerking moesten zij toekijken hoe de achtervolgende groep kon terugkeren vlak voor het binnenrijden van de tweede wissel.

Met maar liefst 8 toptalenten begonnen de dames aan de loopfinale van 5 km. Hierin bleek al gauw dat Nele Dequae het laken naar zich toe zou trekken. Laura Swannet liep 25” later naar het zilver terwijl de Belgische kampioene Jeugd A Lotte Minnebo het brons kon pakken. Lotte Vandekerckhove en Rune Vansteenkiste vervolledigden voor 3MD de Top-5.  In het dagklassement voor de Team Series won TDL voor 3MD en NLT. Maar dat veranderde niks meer aan de eindstand, met Veldeman-Wcup 3MD Dendermonde die de eindwinnaars zijn van de T3 Series.

Uitslag T3 Series Hengstdijk vrouwen 2023