Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Alexis Krug en Elien Janssen pakken tweede plaats overall in Ironman Barcelona
Alexis Krug (l) tweede in de Ironman Barcelona (foto: Ironman Spain RR)
Nieuws

Alexis Krug en Elien Janssen pakken tweede plaats overall in Ironman Barcelona

Alexis Krug, de Kalmthoutse triatleet van het SMO-Scott team, heeft zondag bijna voor een complete stunt gezorgd, al mocht zijn tweede plaats in de Ironman Barcelona er ook wezen, achter de Estse toptriatleet Timmo Jerret. Krug ging lange tijd aan de leiding in de 180 km fietsen, maar in het tweede deel kwam de vroegere wielrenner Jerret erop en erover. Alexis Krug werd tweede overall en pakte de winst in de M35 categorie en mag volgend jaar zijn koffers pakken richting Kona, Hawaii. Bij de vrouwen zorgde Elien Janssen voor een dubbel Belgisch feestje. De Limburgse triatlete van het Iron Team Hasselt pakte de tweede plaats in 9u48’52.

De voorbije weken liet Alexis Krug al een paar keer zien dat de vorm goed zit. Twee weken geleden pakte hij nog een knappe overwinning in de triatlon van Ieper. In Barcelona draaide het raceplan perfect uit voor de 36-jarige Kalmthoutse triatleet. Met 51’10 realiseerde hij de derde zwemtijd over de 3,8 km zwemmen in de zee bij Calella. In de 180 km fietsen nam de SMO-Scott de leidersplaats stevig in handen. Ook Dries Demeulenaere, die als vijfde uit het water kwam, deed het uitstekend en volgde de hele tijd in vierde positie. In de laatste 30 km nam de Duitser Felix Schubert de leidersplaats over. Ook de Est Timmo Jerret kwam dichterbij.

In de marathon moest Krug een gat van vijf minuten zien te dichten op Schubert. Nog voor halfweg kraakte de Duitser en kon Krug weer opschuiven, maar ook Jerret kwam steeds dichterbij. In het tweede deel van de marathon bleek Jerret, in 2021 nog op het podium van het Ests kampioenschap triatlon, sneller. De Est liep in sneltempo een paar minuten uit op Krug. Timmo Jerret pakte de overwinning in 8u39’12. Alexis Krug werd heel knap tweede op 5’49 terwijl Schubert uiteindelijk pas op 12’55 derde werd. Voor Alexis Krug betekende de tweede plaats overall meteen ook de winst in de M35 age group en een rechtstreekse kwalificatie voor het WK Ironman in Hawaii in 2024.

Ook overall zilver voor Elien Janssen

Dries Demeulenaere was de tweede Belg. Hij werd 15de in 9u07’57 en finishte als 5de bij de M30. Bij de vrouwen kregen we opnieuw Belgisch succes want Elien Janssen had een superdag en stormde naar de tweede plaats overall. Ze kwam pas als zesde van de fiets op 24 minuten van de Duitse Svenja Breier en de Oostenrijkse Jacqueline Kallina, ex-nationaal kampioene op de lange afstand en dit jaar nog goed voor brons op het Oostenrijks kampioenschap halve en volledige triatlon.

In de marathon begon Elien stelselmatig op te rukken. Iets voorbij halfweg lag ze in tweede positie en had ze het verschil van 24 minuten teruggebracht naar 8 minuten. Elien kwam nog tot op vijf minuten maar de Oostenrijkse hield stand en won de Ironman Barcelona in 9u43’37. Elien Janssen pakte een bijzonder knappe tweede plaats op 5’15 van Kallina. De Finse Henna Junnila werd derde op 7’53. Aangezien Kallina ook in de F30 age group uitkomt werd het ook zilver voor Elien in deze categorie.