Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tim Van Hemel klopt Yeray Luxem in laatste Houffaraid, Izegemse triatleten winnen bij duo’s
Tim Van Hemel wint de Houffaraid in Berismenil (foto: 3athlon.be)
Multisports

Tim Van Hemel klopt Yeray Luxem in laatste Houffaraid, Izegemse triatleten winnen bij duo’s

In Berismenil werd zondag de helaas allerlaatste Houffaraid gehouden, een combinatie van kajakken, mountainbiken en trailrunnen, en Tim Van Hemel schreef die laatste editie op zijn naam na een mega-voorsprong in het mountainbiken. Bij de duo’s stond er geen maat op de Izegemse Beach Boys. Mathias Allegaert en Dennis Dieussaert maakten de favorieten rol meer dan waar en finishten met 26 minuten voorsprong. De Nederlandse Ciska Hensen won bij de vrouwen.

Een nieuwe wedstrijdlocatie, een aangepast parcours en gevoelig minder deelnemers dan de vorige jaren… Helaas werd deze Houffaraid, voor veel cross-triatleten vroeger een leuke afsluiter van het seizoen, meteen ook de laatste. Toch kregen we nog een sterk deelnemersveld, met topfavorieten Tim Van Hemel en Yeray Luxem als blikvangers. In de 2 km kajakken gingen de duo’s uiteraard aan de leiding.

Matthias Allegaert en Dennis Dieussaert namen meteen de koppositie in en zouden deze niet meer afstaan. De Nederlanders Leander Laurijssens en motorcrosser Menno Aussems leken nog een tijdje mee te gaan spelen, maar zij werden door pech van het podium geslagen. Dieussaert en Allegaert bleven stevig doorgaan en wonnen overtuigend in 2u26’39 met meer dan 26 minuten voorsprong op het Nederlandse duo Ruud De Clercq en Vincent Van Lieshout. De Belgen Thomas Thijs en Lukas Bosmans reden drie keer lek, niks nieuws voor Bossie die in het WK Ironman in Nice twee weken geleden ook al twee keer lek reed. Zij knokten zich alsnog naar de derde plaats en tooiden zich op het podium met hun kapotte binnenbanden.

In de solo-race kwamen Tim Van Hemel en Bart Matthys zowat samen uit de kajaks, met vlak achter hen Yeray Luxem. In de 25 km mountainbiken maakte Van Hemel het verschil. Hij mocht aan de 10 km trailrunnen beginnen met ruim vijf minuten voorsprong. Luxem deed nog flink van zijn achterstand af maar kon niet verhinderen dat Tim Van Hemel een verdiende overwinning pakte, nauwelijks twee weken na zijn achtste plaats in de Ironman Emilia-Romagna. Van Hemel won de Houffaraid in 2u20’23 met 2’48 op Yeray Luxem. Stijn Vandenplas, nu al in voorbereiding op de Hel van Kasterlee, werd knap derde met een sterk loopnummer in 2u32’47 op 12’24 van Van Hemel.

Bij de vrouwen pakte de Nederlandse Ciska Hensen de overwinning in 3u25’50. Ze werd 8ste overall en had een mega-voorsprong op Veerle Verheyden en Tiffany Choffray. Bij de duo’s ging de winst bij de vrouwen naar de Beekhoekbeesten Elien Vervliet en Cindy Van Herck. Cien Bories-Lowyck en Raphael Van Laethem pakten de winst in de mixed categorie.

Uitslag Houffaraid 2023 solo’s

Uitslag Houffaraid 2023 duo’s