Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Thibaut De Smet pakt zesde zege in duatlon Bellegem, jonge Camille Roman imponeert bij de vrouwen
Thibaut De Smet op het podium in Bellegem (foto: Smetties Cycling Team RR)
Duathlon

Thibaut De Smet pakt zesde zege in duatlon Bellegem, jonge Camille Roman imponeert bij de vrouwen

Met Thibaut De Smet kreeg de duatlon van Bellegem de gedroomde winnaar. De duatleet van het Bellegems Multisport Team bleek opnieuw een klasse te sterk voor de ruim 150 duatleten die aan de start stonden in de West-Vlaamse run-bike-run wedstrijd. Een week voor het Belgisch kampioenschap duatlon is nu al duidelijk dat De Smet volop de strijd met Arnaud Dely wil aangaan. Bij de vrouwen maakte Camille Roman er een mooie dubbel van, want ook zij pakte de winst voor eigen club.

Thibaut De Smet startte als topfavoriet in Bellegem en maakte die rol al vanaf de start waar. In de eerste 5 km lopen pakte hij al een voorsprong van 20 seconden op een grote achtervolgende groep onder leiding van Louis Misplon, die steeds meer de smaak te pakken krijgt van triatlon en duatlon, en jongere broer Nicolas De Smet. In de 40 km fietsen diepte Thibaut de kloof verder uit tot een minuut en in de laatste 5 km lopen slaagde niemand er in om nog terug te komen. Thibaut De Smet pakte zijn zesde seizoenszege en gaf zijn visitekaartje af voor het BK volgende week in het Luikse Ocquier, waar hij de strijd aan gaat met de gedoodverfde favoriet Arnaud Dely.

Thibaut De Smet won de duatlon van Bellegem in 1u29’51 met 53 seconden voorsprong op ploegmakker Elias Van Landeghem. De verrassende Michiel Stockman werd derde op 1’15. Guust De Smul werd vierde, voor Nicolas De Smet, Grim Doclo en Louis Misplon.

Dominante Camille Roman

Camille Roman op het hoogste schavotje van het podium in Bellegem (foto: Smetties Cycling Team RR)
Camille Roman op het hoogste schavotje van het podium in Bellegem (foto: Smetties Cycling Team RR)

Na zijn vijfde plaats was het voor Nicolas De Smet uitkijken naar zijn vriendin Camille Roman. Die ging ook van start tot finish aan de leiding. In het eerste lopen kon Liesbeth Verbiest nog enigszins gelijke tred houden. De runner-up van de Ironman Lanzarote wisselde op 14 seconden van Camille. De 19-jarige Roman maakte indruk met een sterk fietsnummer tegen Liesbeth Verbiest, die een minuut extra achterstand aangesmeerd kreeg. In de laatste 5 km lopen veranderde er niks meer aan de posities. Camille Roman won in 1u44’37. Liesbeth Verbiest werd op 2’07 tweede. Ionela Lecoeuche zorgde voor een vierde podiumplaats voor BMT. Zij werd derde in 1u53’49.

Uitslag duatlon Bellegem 2023