Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Hayden Wilde en Cassandre Beaugrand winnen afvallingsrace in Super League Triathlon Malibu
Cassandre Beaugrand wint de Super League Triathlon in Malibu (foto: Super League Triathlon)
Nieuws

Hayden Wilde en Cassandre Beaugrand winnen afvallingsrace in Super League Triathlon Malibu

De Nieuw-Zeelander Hayden Wilde en de Franse triatlete Cassandre Beaugrand hebben de Super League Triathlon in Malibu gewonnen, een afvallingsrace volgens het Eliminator format, waar bij elke ronde drie triatleten uitgeschakeld werden. Normaal is de iconische triatlon op het strand van Malibu vooral bekend van de film- en andere sterren, maar sinds vorig jaar maakt de triatlon deel uit van het Super League circuit.

De triatleten moesten 300 meter zwemmen, 3,6 km fietsen en 1,6 km lopen en, als je niet bij de laatste drie was, dat moesten ze drie keer doen. In de laatste heat werd er bovendien in tijdrit format gestart op basis van de verschillen na de tweede heat. Bij de vrouwen waren die verschillen erg beperkt en drie vrouwen mochten ook nog eens van de ‘short chute’ gebruikmaken, het kortere parcours tijdens het lopen. Cassandre Beaugrand, Emma Lombardi en Beth Potter maakten er gebruik van. Zo kregen we een spannende strijd met Cassandre Beaugrand die het haalde met klein verschil voor Emma Lombardi, de Luxemburgse Jeanne Lehair en de Britse Beth Potter.

Bij de mannen gaf de Zuid-Afrikaan Henri Schoeman telkens het tempo aan in de 300 meter zwemmen. In de eerste heat wist hij zelfs een golf te pakken om al body-surfend met een snelle zwemtijd uit te pakken van 3’01 over 300 meter zwemmen. Maar het was zowel in heat 1 als in heat 2 telkens Hayden Wilde die de winst pakte. De Nieuw-Zeelander mocht in de derde en laatste heat dus met voorsprong vertrekken. Schoemann ging hem voorbij in het zwemmen, maar Bergere, Blummenfelt en Yee moesten stevig in de achtervolging. Alleen Bergere slaagde er in om aan te sluiten, maar in het lopen was de Fransman geen partij voor een ontketende Wilde. De Kiwi nam revanche voor de Grand Final in Pontevedra en pakte een verdiende overwinning in Malibu voor Leo Bergere en Matt Hauser die nog sterk naar het podium liep. Schoeman werd vierde, voor Vilaca, Yee en Blummenfelt die alweer niet kon overtuigen in het lopen.