Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Joeri Deleebeeck op podium in Canadese Xterra cross-triatlon in Whistler
Joeri Deleebeeck (r) op het podium van de Xterra Whistler (foto: Xterra Whistler)
Multisports

Joeri Deleebeeck op podium in Canadese Xterra cross-triatlon in Whistler

Cross-triatleet Joeri Deleebeeck koos vorig weekend niet voor het WK Xterra in het Italiaanse Molveno maar hij trok naar Canada om er deel te nemen aan de Xterra triatlon van Whistler, in British Columbia. Op een bijzonder mooi en technisch mountainbike parcours moest Joeri alleen twee sterke Canadese triatleten laten voorgaan. Deleebeeck pakte een knappe derde plaats nadat hij eerder dit jaar ook al vierde werd in Xterra Greece.

Het deelnemersveld in Whistler mocht dan minder tot de verbeelding spreken door de concurrentie met het wereldkampioenschap in Molveno, het landschap en het mooie mountainbike en trailrun parcours maakten veel goed. De triatleten moesten 1.500 meter zwemmen in het Lost Lake, 23 km mountainbiken op gravel, trails en technische single tracks en 10 km lopen op onder andere de technische Sea to Sky Trail.

Joeri Deleebeeck moest in het mountainbiken twee Canadezen voor zich dulden. “Nathan Killam is de Canadese kampioen cross-triatlon en Elliott Holtham werd onlangs nog 12de op de Amerikaanse Xterra World Cup razce. Die mannen kennen de trails in Whistler en dus verloor ik wel wat terrein in het mountainbiken. Maar met de tweede looptijd van de dag kon ik toch naar de derde plaats lopen. Het zwemmen was in een ijskoud meertje, het mountainbiken op de iconische en technische trails van Whistler in British Columbia, en het was een pittige en technische afsluitende trailrun. Dit is echt wel een droombestemming voor elke mountainbiker of cross-triatleet,” aldus Joeri.

Uitslag Xterra Whistler 2023