Jolien Vermeylen net naast podium in World Cup triatlon in Tangier, ook Claire Michel in top-6
Lisa Tertsch wint de World Cup triatlon in Tangier (foto: World Triathlon)

Een week na een voor haar tegenvallende Grand Final nam de Belgische triatlete Jolien Vermeylen al meteen revanche met een knappe vierde plaats in de World Cup triatlon in een zonning Tangier. De triatlete van KTT leek op weg naar een medaille, maar sneuvelde op een zucht van het podium, op twee seconden van de Zweedse Tilda Mansson. Met Claire Michel hadden we nog een tweede Belgische triatlete in de top-6. De winst ging naar de Duitse Lisa Tertsch, vorige week nog vierde op de Grand Final in Pontevedra. Pierre Le Corre won bij de mannen.

Het zag er goed uit zondag voor Claire Michel en Jolien Vermeylen. Jolien kwam als vierde uit het water na 750 meter op 9 seconden van Mathilde Gautier. Claire Michel volgde als 21ste op 24 seconden. Ze slaagde er wel in om mee aan te pikken bij een grote groep van 16 triatletes die in achtervolging gingen op drie koploopsters: Gautier, Therese Feuersinger en Zsanett Kuttor-Bragmayer. Ook Lotte Miller maakte nog de sprong naar voor en de 4 koploopsters wisselden met een halve minuut voorsprong op de groep met Jolien en Claire.

In het lopen had Tertsch na de eerste ronde de leidsters al te pakken. Jolien Vermeylen leidde de achtervolging en liep in de slotronde in derde positie. In een langgerekte eindspurt kwam Tilda Mansson nog op en over de Belgische. Lisa Tertsch won in 58’46 met 12 seconden op de Spaanse kampioene sprinttriatlon van 2022 Noelia Juan. Tilda Mansson werd derde in 59’02 en was exact 2 seconden sneller dan Jolien Vermeylen die nog Rachel Klamer en Claire Michel achter zich hield. Hanne De Vet werd 41ste.

Bij de mannen ging de winst naar Pierre Le Corre. De Fransman was duidelijk de snelste loper en haalde het met 13 seconden voor de Spaanse triatleet David Cantero. De Noor Thorn Vetle Bergsvik werd derde op 23 seconden. Er deden geen Belgische triatleten mee bij de mannen.